2009.04.04.
0 perces olvasási idő
Bár a neve mókás, az íze annál jobb! Cukorbetegek is nyugodtan kipróbálhatják alábbi receptünket, mert most külön rájuk gondoltunk.
Hozzávalók:
- 4 szelet ponty
- 5 dkg liszt
- 1 teáskanál fűszerpaprika
- 1/2 evőkanál olaj
- 3 dkg margarin
- 5 dkg vöröshagyma
- 0,5 dl bor
- 1 babérlevél
Elkészítés:
A halszeleteket megmossuk, jól besózzuk. A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. A halat paprikás lisztben megforgatjuk, és kevés felhevített olajban mindkét oldalát hirtelen megsütjük.
Az apróra vágott vöröshagymát felolvasztott margarinban aranysárgára pirítjuk, borral felöntjük. Babérlevéllel, őrölt borssal, mustárral ízesítjük, majd az elősütött halakat beletéve, félig lefedve körülbelül 15 percig pároljuk.
Nehézség: könnyű
Jó étvágyat kívánunk!