Jogosítvány, elsősegély

#Jogosítvány #elsősegély

26 db cikk a témában

Újraélesztés lépésről lépésre
#elsősegély
2023.05.31.

Újraélesztés lépésről lépésre

Az elsősegélynyújtás életeket menthet, ezért a vizsgán is komolyan veszik, hogy mennyire sajátítottad el a segítségnyújtás szabályait.

Koccanás - Tudnivalók az autós kárügyintézéshez
#koccanás
2023.05.25.

Koccanás - Tudnivalók az autós kárügyintézéshez

A legtöbb sofőr tisztában van vele, hogy baleset esetén értesíteni szükséges a mentőket és a rendőrséget. Az elsősegélynyújtási alapismeretekkel is képben vagy. Ugye? De mi a helyzet, ha történik egy kis koccanás? Mi a teendő? Mikor kell rendőrt hívni? Hogyan intézik a károkat? Figyelem, fontos téma következik.

KRESZ kisokos: a gyalogosokra vonatkozó szabályok
#KRESZ
2023.04.23.

KRESZ kisokos: a gyalogosokra vonatkozó szabályok

Ebben a cikkben azokra a szabályokra térünk ki, melyeket annak érdekében hoztak, hogy mindenki veszélytelenül közlekedhessen, járművel vagy gyalogosan. Az alábbiak betartása a saját biztonságodat szolgája, szóval tessék szépen elolvasni az elejétől a végéig!

Az elsősegélynyújtás alapjai
#elsősegély
2023.04.15.

Az elsősegélynyújtás alapjai

Az elsősegélynyújtás az a beavatkozás, amelyet hirtelen egészségkárosodás (baleset) esetén - a szakszerű segítség kiérkezése előtt - bárki elvégezhet a bajba jutott személy állapotának javításáért.

Mit tegyél közlekedési baleset esetén?
#KRESZ
2023.03.11.

Mit tegyél közlekedési baleset esetén?

Az Európai Unióban több mint 5 millió, hazánkban közel 15 ezer közlekedési baleset történik egy évben, a halálos áldozatok száma az Unióban 30 ezer, hazánkban kb. 800 évente. A legbiztonságosabb ország Svédország, míg a legveszélyesebb Görögország és Románia.

KRESZ kisokos: ekképp cselekedj, ha balesetet szenvedsz!
#KRESZ
2023.02.25.

KRESZ kisokos: ekképp cselekedj, ha balesetet szenvedsz!

Cikksorozatunk előző részeivel minden esetben arra törekedtünk, hogy megelőzhessük azt, hogy bárki balesetet szenvedjen. Viszont sajnos akadnak olyan szerencsétlenségek, amelyekről nem te tehetsz, vagy nem tudod megelőzni nyers elméleti tudással. Mit tegyél baleset esetén?

#sms
2021.07.04.

Vezetés és telefonálás: együtt veszélyes!

Ha nem lenne elég a törvényi tiltás, itt egy újabb tanulmány, amely alátámasztja, hogy milyen veszélyes is a két dolog egyszerre. Ha a büntetéstől nem félsz, olvasd el a többi ellenérvet!

#vezetés
2021.06.01.

Autóvezetés autistaként

Amikor 18 éves leszel, mi az első dolog, ami eszedbe jut? A vezetés. Manapság a legtöbb ember jogosítványt és autót szeretne. Nem akarnak másokat terhelni a fuvarozásukkal. Nagyon nehéz, de nem lehetetlen autó és jogosítvány nélkül élni, de ez számunkra nehezebb, mint az idősebbeknek. Vannak, akik fizikai vagy szellemi akadályokkal élnek, ami lehetetlenné teszi számukra a vezetést. Habár autista vagyok, szerettem volna jogsit szerezni.

#elsősegély
2016.05.20.

Életek múlhatnak rajta, mégsem tudunk eleget!

Ha valaki megvágja a csuklóját mellettünk, őt már nagy eséllyel meg tudjuk menteni. Úgy tűnik, hogy azt is eleget hallottuk, hogy mennyi folyadékot kell fogyasztanunk naponta. Vannak azonban kérdések, amelyeket még mindig nem tettek fel nekünk elégszer, hiszen a válaszokat közel sem tudjuk teljesen. Az Országos Mentőszolgálat Alapítvány 2016-ban immár negyedik éve mérte fel az elsősegély tudást Nagy Elsősegély Tesztjében, ahol több mint 1300 főt kérdezett meg.

#elsősegély
2013.02.23.

Biztonságos elsősegélynyújtás

Először is: nézzük, mik a teendők a helyszín megközelítése előtt. A legelső és legfontosabb dolog mindig a helyszín gyors felmérése, a saját és mások biztonságáról való meggyőződés. Amíg nem vagyunk benne biztosak, hogy a helyszín biztonságos, addig ne menjünk oda a sérülthöz, ne közelítsük meg a helyszínt és másokat se engedjünk oda!

#segítségnyújtási technikák
2012.06.06.

Segélynyújtási technikák

A korábbi cikkekben ismertetett sérülések ellátásához előfordulhat, hogy speciális segélynyújtási technikákat kell alkalmazni. Ezek általában azért indokoltak, mert a sérültet gyakran tilos mozgatni, vészhelyzetben azonban előfordulhat, hogy rákényszerülünk erre a külső életveszély elhárításának érdekében. Az alábbi módszerek segítenek, hogy a sérültet a lehető legkíméletesebben mozgassuk.