Lélek, család

#Lélek #család

286 db cikk a témában

#önbizalom
2013.10.22.

Hogyan növeld az önbizalmadat?

Mindannyian emberek vagyunk, és vannak hibáink. Még ha a fizikai megjelenésed vagy szociális képességeid nem is olyanok, mint amilyeneket kívánsz, ez nem jelenti azt, hogy kevesebbet érsz, mint bárki más, vagy ne lehetne okod arra, hogy higgy magadban. Cikkünkben az önbizalom fejlesztéshez adunk tippeket.

#iszlám
2013.10.18.

Világjáró pszichológus: a nők helyzete az iszlámban

Ha csak felszínes ismeretekkel rendelkezünk az iszlám kultúráról, könnyedén megsajnálhatjuk az ott élő néket, azt gondolván, milyen elnyomott sorban tengetik szerény, kendő mögé bújtatott életüket. Amikor viszont a mélyére nézünk a valóságnak, azt lájuk, hogy korántsem ilyen sanyarú a helyzet, az iszlám nők igenis hatalommal és saját döntési joggal rendelkeznek.

#mostohaszülő
2013.09.28.

Tanácsok, ha Anyu/Apu újraházasodik

Szilvi egyszerűen tudta. Amikor édesapja elvitte őt kedvenc kávézójukba, amint mondta, „egy nagyon fontos beszélgetésre”, Szilvi ösztönei azt súgták, hogy apja újra megnősül. Szilvi apja megkérdezte, mit szólna hozzá, ha mostohaanyja lenne.

#iszlám
2013.09.18.

Világjáró pszichológus: az iszlám

Mi jut eszünkbe, amikor először halljuk a szót: iszlám? Egy vallás, amiről keveset tudunk, amiről a média és tv-műsorok talán a következő szavakat ültetik el bennünk: ruhaneművel eltakart emberi arcok, a nők emberi jogainak semmibe vétele, talán háború, terrorizmus, robbantások, öngyilkos merényletek. De nézzük csak meg egy kicsit közelebbről a dolgot!

#zaklatás
2013.09.17.

Mi az a bántalmazás?

Valami nem az igazi. Nem tetszik, ahogyan Veled bánnak, de nem tudod eldönteni, hogy ez most bántalmazás-e?

#pszichiáter
2013.08.28.

Mi a különbség a pszichológus és a pszichiáter között?

Mindenképpen olyan pályát szeretnék választani, amivel az embereken mentálisan tudom segíteni. Eddig arra gondoltam, hogy pszichológus leszek, de sokan összezavartak, úgyhogy most már nem tudom, hogy mi a különbség a pszichológus és a pszichiáter között." Válogatás a KamaszPanasz Szakértő válaszol rovatának kérdéseiből.

#pszichológus
2013.07.24.

Jogaink a pszichológusnál

Ha orvoshoz megyünk, mindannyian tudjuk, hogy mi vár ránk: köszön, elmondjuk a panaszainkat, esetleg megnéz valamit, majd receptre gyógyszert ír fel. De ha egy pszichológust keresünk fel, sajnos sok esetben nincs a kezünkben semmilyen forgatókönyv. Azt sem tudjuk, hogy pontosan mihez van jogunk.

#boldogság
2013.05.18.

Mi tesz boldoggá egy srácot?

Nos, ha elsőre azt gondoltad, hogy a buli és a haverok, akkor nem is jársz olyan messze az igazságtól. De hogy valójában pontos és átfogó képet adjunk a pasik szokásairól, egy nemrégiben készült tanulmány eredményeit szeretnénk megosztani veled.

#szülő
2013.04.30.

Szigorú szülők szelídítése

Néha a szülők szabályokat állítanak fel, mivel féltik a gyermekeik biztonságát. Úgy gondolják, csemetéik képtelenek minden szituációban józanul dönteni, vagy a követelményeknek nem tudnak megfelelni. Esetleg éppen ellenkezőleg: a legjobbat akarják belőlük kihozni.

#szigorú
2013.04.22.

Semmit sem engednek a szüleim, mit tegyek? Szakértő válaszol

16 éves lány vagyok, már jövő hónapban leszek 17. Mostanában a szüleimmel sokat vitázom. Mert nem engednek el sehova. Nem azért, mert valami rosszat tettem volna, csak azért mert ők így akarják. Szerintük még nagyon fiatal vagyok.

#húsvét
2013.04.01.

Szabad-e locsolni?

Mit gondolsz a húsvéti hagyományokról? A locsolókat várod, vagy azt, hogy végre vége legyen a húsvét hétfőnek?

#Rebeka
2013.03.14.

Rebeka kipróbálta: Légy figyelmes!

Ezen a héten valami igazán különlegeset szerettem volna kipróbálni a Rebeka kipróbálta blogban. Mostanság rengeteg híresség szervez jótékony akciót, pénzgyűjtést. Ehhez persze valamit nyújtani is kell, és néhányan szinte őrültségnek tűnő dolgokat is elvállalnak.

#szeretet
2013.02.20.

Mi a szeretet?

Lerántjuk a leplet a S-Z-E-R-E-T-E-T-ről. Csak egyféle szeretet létezik? Személyenként különböző? A szeretet mi mindent jelent?

#könyv
2013.01.10.

Miért azokat bántjuk, akiket szeretünk? Új regény kamaszoknak

Nógrádi Gábor új ifjúsági regényében egy kamasz ‒ a magyar ifjúsági irodalomban ‒ szokatlan nyíltsággal szól vágyairól, gyűlöleteiről, erotikus képzelgéseiről és komiszkodásairól. A regény választ keres egy fontos kérdésre: miért azokat bántjuk a legtöbbször, akiket szeretünk? S vajon megbocsátható-e minden bűn?