Lélek

#Lélek

1436 db cikk a témában

#gyász
2012.11.01.

Hogyan segíthetsz a gyászban?

Egyik alkalommal nagyon szomorúan érkezett hozzám egy tizenéves fiú. Megkérdeztem, hogy mi bántja, elmondta, hogy meghalt ismerőse. Idén már a második barátja.

#halloween
2012.10.31.

Halloween története

Mindenki látott már olyan filmet, amelyben kísértet-jelmezes kisgyerekek szaladnak házról-házra, cukorkát gyűjtögetve. De vajon honnan indult ki ez a hagyomány, és miért ünnepelik minden évben?

#panasz
2012.10.30.

Rebeka kipróbálja: egy hét panasz nélkül

Belegondoltatok már, hogy mennyit panaszkodunk egy nap alatt? Megszámoltátok már, hogy hány meg hány alkalommal bosszankodunk olyan dolgon, amin igazából teljesen felesleges? Ezen a héten megpróbálok panaszmentesen élni.

#mese
2012.10.19.

Neked meséltek a szüleid?

Marék Veronika Öcsi és Bátyó című könyvének ajánlójában van egy gondolat. A számítógépeken, okos kütyükön felnövő mai öcsik és bátyók ugyanannyit civakodnak, mint a régiek. Talán igaz a mesére is, hogy alapjaiban nem változott, csak a téma követi a mai kort. Mennyire fontosak ma a mesék?

#külső
2012.10.13.

Szeresd a tested!

Talán ismerős a helyzet: a tinimagazint lapozgatva hirtelen felindulásból kiszámolod a BMI indexedet, és kiderül, hogy az 25 felett van, azaz túlsúlyos vagy. Ám, ha tükörbe nézel, az eredmény ellenére nem egy túlsúlyos, vagy majdnem kövér tinit, hanem egy átlagos testalkatú kamaszt látsz!

#zene
2012.10.01.

Egy hét zene nélkül

Az elmúlt héten arra vállalkoztam, hogy kibírom zene nélkül egy teljes hétig, hogy kiderüljön, mennyire fontos szerepet játszik a zene az életünkben. Október 1-je a Zene Világnapja.

#öngyilkossági kísérlet
2012.09.10.

Öngyilkossági kísérlet: mik lehetnek a kiváltó okok?

Az öngyilkosság a harmadik leggyakoribb halálok a tinik körében az amerikai statisztikák szerint. Leginkább az érzelmileg, érzelmi mélyponton lévő fiatalok a legveszélyeztetettebbek, közülük is azok, akik pszichológiai vagy pszichiátriai kezelésre szorulnak depresszió vagy más pszichés problémák miatt.

#segítség
2012.09.05.

Ki segíthet, ha baj van?

Mindegy, mennyire jó a kapcsolatod a szüleiddel, időnként szükség lehet kikérni egy ismerős felnőtt véleményét is. Ha nem szeretnél a szüleiddel kényes dolgokról, például a szexről, vagy egy erőszakoskodó fiúról beszélni, fontos, hogy más megbízható felnőttet a bizalmadba fogadhass.

#online randi
2012.08.31.

Tippek az online randizáshoz

Hacsak nem tanulsz egy fiúkkal teli suliban, akkor meglehet, hogy szükséged lesz az internet kínálta lehetőségre. A jó hír, hogy fiúk százai, ha nem ezrei vannak fent a neten, akik randizni szeretnének.

#lopás
2012.08.29.

A lopás és a kamaszok

Nincs tipikus bolti tolvaj. Az elkövetők lehetnek bármilyen korúak, tartozhatnak bármilyen társadalmi csoporthoz, lehetnek bármilyen neműek, különböző társadalmi és gazdasági háttérrel rendelkezhetnek.

#kísértet
2012.08.07.

Hogyan neveljük a kísérteteket?

Az éjszakai rémpofákra, akik villanyoltás után ijesztő vigyorral viháncolnak körülöttünk, külön nevelési módszert fejlesztettem ki. A legfontosabb az, hogy ne vegyék észre, ha frászt kapunk tőlük. - Nógrádi Gábor, a népszerű és sikeres Gyermekrablás a Palánk utcában, a Petepite és Az anyu én vagyok! című könyvek szerzőjének szórakozató írása.

#vízbe fulladás
2012.08.03.

Majdnem vízbe fulladtam

"Pár hete majdnem belefulladtam egy tóba. Haverokkal lementünk úszni. Tudok is úszni, csak olyan hét-nyolc méter után begörcsölt a lábam és elmerültem..."

#önismeret
2012.08.01.

Ismerd meg önmagad!

Ki vagyok én? Hol van a helyem a világban? – ezekre a kérdésekre éppen most keresheted a válaszokat. Tini korban alakul ki a személyiség, amely később is változik ugyan, de a főbb vonások 18-20, legkésőbb 25 éves korra állandósulnak.

#daganat
2012.07.18.

Ha valamelyik szülőd rákos: útmutató tinik számára

Ha az anyukádnak, az apukádnak vagy valamelyik hozzád közel álló felnőtt rákos, akkor ez az útmutató segíthet abban, hogy hogyan dolgozd fel azt. Itt elmondjuk, hogy mi segített más tiniknek is végigmenni ezen a nehéz időszakon. Doktorok, ápolónők, szociális munkások, barátok és a család is azon dolgozik, hogy az anyukád vagy az apukád jobban legyen – és ennek a csapatnak TE is a tagja vagy!