Lélek

#Lélek

1436 db cikk a témában

#való világ
2012.02.28.

A valóságshow a valóságnak felel meg?

Véget ért egy valóságshow immár sokadik évadja. Minek voltunk tanúi? Mennyiben tükrözi a valóságot a show? Miért fogja meg nézők ezreit a műsor? Mennyire vegyük komolyan a látottakat?

#oscar
2012.02.27.

Elmaradtak a nagy meglepetések az Oscar-díjátadón

Nem történtek nagy meglepetések a tegnap esti Oscar-díjátadón, már ami a díjazottakat illeti, ám maga a show a korábbiakhoz képest egész élvezhető volt, hatalmas mennyiségű film- és sztárparódiával, régi idők bejátszásaival és egy rövid Cirque Du Soleil-előadással megtűzdelve.

#sztori
2012.02.25.

Oszd meg velünk a te történeted!

Van egy sztorid, amelyet megosztanál a többiekkel? Szeretnéd, ha mások is láthatnák gondolataidat? Annyira bántja valami a lelkedet, hogy nem tudsz tőle szabadulni? Írd meg nekünk a te történetedet! Ha megosztod a történetet, könnyen lehet, hogy másoknak is segítesz.

#valentin-nap
2012.02.14.

Rózsaszínből zöldet Valentin-napra

A Valentin-napnak – ha jól értettem Valentin szándékát – a szeretetről (szerelemről?) kéne szólnia. Persze ez így nagyon közhelyes és semmitmondó, de éppen itt az ideje, hogy feltöltsük egy kis tartalommal.

#Faustino-nap
2012.02.14.

A szinglik a Faustino-napot ünneplik

A történet alapja, hogy az olasz szinglik megelégelték, hogy mindig háttérbe szorulnak Valentin-nap alkalmával, mert számukra ez nem épp egy örömteli nap. Így kinyilvánították a saját ünnepnapjukat és védőszentjüket.

#erőszak
2012.02.11.

Az erőszak ellen a sportban

Az egyesületben, szervezett sportban résztvevő gyermekekre rengeteg veszély leselkedik, így megalázó beavatási szertartások, verés, lelki terror vagy szexuális zaklatás is akár.

#Ambrus Attila
2012.02.07.

A Viszkis mint celeb: milyen hatással van a kamaszokra?

Minden életkorban fontos, de különösen a kisiskolásoknál és a kamaszoknál jelentős, hogy fel tudjanak nézni valakire. Ennél a korosztálynál erős az igény a mintakövetésre, azaz szükségük van egy olyan példaképre, akinek az erkölcsi értékrendjével, viselkedésével azonosulni tudnak.

#tánc
2012.02.06.

Hétköznapi témákról tánccal a kamaszoknak

Kamaszoknak szóló előadást mutat be a Duna Táncműhely február 9-én a Nemzeti Táncszínházban. Az Ami a szívedet nyomja a tánc nyelvén beszél a tizenéveseket foglalkoztató témákról, problémákról.

#internet
2012.02.01.

Internet nélkül magányosak a kamaszok

Szomorúnak és magányosnak éreznék magukat internetkapcsolat nélkül a 12 éves, vagy annál fiatalabb brit gyerekek - derült ki egy friss felmérésből.

#póz
2012.01.17.

Pózolás ész nélkül: te mit tennél meg egy jó képért?

Pózolj wc-ben! Pózolj tükörből! Pózolj temetőben! Pózolj pénzzel! Pózolj merev testhelyzetben (planking) vagy bagolyként (owling)! Pózolj fagyban! Hetente felüti a fejét egy új hóbort, aminek nehéz lehet ellenállni. Miért fényképeznéd le magad télen egy szál fürdőruhában?

#homoszexualitás
2012.01.08.

Meleg vagyok, de heteróvá akarják nevelni a párom

Kedves Szakértő! Én egy 16 éves, átlagos fiú, azzal a különbséggel, hogy meleg. Novemberben megismertem egy szintén 15 fiút, aki ugyanolyan átlagos fiú, nem látszik rajta semmi, amiből kiderülne, hogy meleg.

#biztonság
2011.12.29.

Biztonságosabb szex, biztonságosabb technológia

Először is egy kicsit menjünk vissza szüleink korába. Nos, az ő idejükben korántsem volt annyi kommunikációs eszköz, mint amennyi a mai fiatalok rendelkezésére áll. Szüleink közösségi élete nagy vonalakban a személyes beszélgetésekből és a szülők vezetékes telefonjáról titokban indított hívásokból állt.

#anyaság
2011.12.29.

Milyen valójában anyának lenni? (2. rész)

Gyakran megbélyegzik azokat, akik fiatalon válnak szülővé, és ez néha megnehezítheti az életüket. Gerda számára az egyik legrosszabb dolog tinédzserkorú anyaként, hogy el kell viselnie az emberek negatív reakcióit.

#tévé
2011.12.23.

Tévé és net kell a téli szünetben

Hiába lenne több idejük, kevesebbet sportolnak és olvasnak, de többet néznek tévét, és ha lehet, még többet interneteznek a magyar fiatalok a karácsonyi ünnepek alatt – derül ki az MTV Hungary által végzett felmérésből. A csatorna 15–24 éves fiatalokat faggatott arról, hogyan tervezik eltölteni idejüket a héten kezdődő téli szünet alatt.