Lélek

#Lélek

1436 db cikk a témában

#internet
2011.12.20.

Neten nőtt nemzedék: a világháló vonzásában

X, Y, Z - betűk az ábécéből. A szociálpszichológiában és a szociológiában a generációk jelölésére szolgálnak. A hajdani nagygeneráció (vagy veterán generáció) után 1946-tól 1964-ig tartott a baby-boom korszak, az 1965 és 1979 közöttiek az X, a 1980-1995-ösök az Y, az 1996 után születettek pedig már a Z generáció tagjai.

#karácsony
2011.12.16.

A karácsony lényege a családi együttlét

Csupán a lakosság egytizede szerint szól a túlzott pénzköltésről az ünnep, a megkérdezettek többsége az együtt töltött idő fontosságát és a pihenést tartja a karácsony legfontosabb részének.

#az év honlapja
2011.12.02.

A KamaszPanasz Az Év Honlapja

A Magyar Marketing Szövetség és az Internet Marketing Tagozat által meghirdetett „Az Év Honlapja” pályázat idén immáron tizedik alkalommal került megrendezésre. A KamaszPanasz győzött egészségügy kategóriában!

#erőszak
2011.11.25.

Erőszak a randi során

Nem ismeretlen dolog, és a hatóságoknál is külön kategóriát képvisel a párkapcsolatban élők között történő erőszak, bántalmazás. Ebbe beletartozik az egyneműek közötti párkapcsolat is, bár az ő esetükben kevés statisztikai adat áll rendelkezésre.

#baleset
2011.11.18.

A szülők elvesztése halálos balesetben

Napjainkban egyre többször hallani halálos áldozatokat követelő közúti balesetekről. A szörnyűségek feldolgozása mellett a balesetet követő időszakban a túlélő gyermekeknek meg kell küzdeni a szülők elvesztésével is, ami szintén komoly feladat.

#anyaság
2011.11.18.

Milyen valójában anyának lenni?

A legtöbb tinédzser terhesség véletlenül következik be, és sok lányból fiatalon anyuka lesz, még akkor is, hogyha talán még nem érzi magát késznek arra, hogy szülővé váljon. Két fiatal anyukával beszélgettünk arról, hogy igazából milyen is kamaszként egy babával.

#idegesség
2011.11.17.

Önmagam ellensége vagyok, démonok üldöznek!

Kérlek, segítsetek nekem! Folyton stresszelek és idegeskedem. Negatív helyzeteken jár az agyam, sőt, továbbgondolom őket, és egy idő után az őrületbe kergetnek. Persze, a végén mindig gyomorgörccsel ücsörgök tovább.

#internet
2011.11.15.

A tinik kivetkőznek magukból a közösségi médiában

A megkérdezettek 88%-a azt állítja, hogy vannak olyanok, akik csak azért lépnek fel a közösségi oldalakra, hogy másokat bántsanak. A fiatalok 15%-a számolt be arról, hogy zaklatták, bántották már őket a neten keresztül.

#szerelem
2011.11.07.

Szerelmi tanácsok tiniknek

Minden alkalommal, amikor meglátod ŐT, elkezd kalapálni a szíved, izzad a tenyered, elvörösödik az arcod? Ez bizony szerelem. Ilyenkor a fiatalok képesek „megörülni”. A „rózsaszín köd” leereszkedik rájuk. Csak ŐT látják, mindenhol.

#gyász
2011.11.01.

Gyász: miután elvesztünk valakit…

Egy szeretett ember eltávozása még a legtöbb felnőtt számára is sokkoló és fájdalmas lehet, de ha ezt az igen nehéz időszakot tiniként kell megélned, könnyen előfordulhat, hogy az eddig felépített kis világod pillanatok alatt széthullik.