Lélek

#Lélek

1435 db cikk a témában

#tél
2019.12.17.

A legjobb programok a téli szünetre

Azok a legszebb téli reggelek, amikor a gőzölgő tea illatába burkolózva álmosan kitekintünk a konyhaablakon, és látjuk, hogy hófehér takaró borítja a környéket. Mutatunk néhány tippet, hogy jól teljen a téli szüneted!

#karácsony
2019.12.14.

Hogyan kerülj karácsonyi hangulatba?

Tombol a karácsonyi ajándékozási láz. Édesanyád már egy ideje kérdezgeti, hogy mit főzzön, mivel készüljön, kinek mit vegyetek. Ami először talán kellemes, de idővel egyre több feszültséget okozhat. A karácsony ünnepi volta lassan szertefoszlik, a közös ünneplés helyét a stressz és a feladatok tömkelege váltja fel. Hogyan oszlasd el a karácsonyi stresszt?

#bocsánatkérés
2019.12.09.

Hogyan mondjam azt, hogy bocsánat?

Mindenki követ el hibákat. Időnként talán tudatában vagy annak, hogy rossz döntést hoztál, és máskor a szándékod talán jó, de te mégis elrontod. Ez azért van, mert senki sem tökéletes. A bocsánatkérés sokszor tisztázza a helyzetet, de néha nem egyszerű bevallani azt, hogy miben hibáztál.

#személyiség
2019.11.05.

Lelki lépcsőfokok - Amit adsz, azt kapod vissza

Nem mindig az a helyes, amit mi annak gondolunk. Hányszor van, úgy, hogy csak évek múlva derül ki a tévedésünk? Esetleg egy esemény kapcsán értjük meg, annak idején miért éppen úgy történtek a dolgok. Ilyen vízió csak abban az esetben villan be, ha lelkileg már érettek vagyunk arra, hogy megértsük az összefüggéseket.

#pszichológia
2019.10.26.

Mindfulness: nyitottság a világ dolgaira

Ahogy az orvostudomány, a technológia változik, ugyanúgy jelennek meg újabb irányzatok, módszerek a pszichológiában is. Az egyik legújabb, világot hódító technika, a mindfulness. Mi a tudatos jelenlét? Mit adhat a hétköznapokhoz a mindfulness gyakorlása?

#kötelező olvasmány
2019.10.10.

Milyen a jó tanár és a jó diák?

A tanárok is emberek, akiknek vannak jó és rossz napjai. De a jó tanár a problémán felül tud emelkedni, és a diákok érdekeit tekinti a legfontosabbnak. A jó tanár emellett szakmailag hozzáértő, vicces és igazságos.

#barát
2019.09.30.

Hogyan tedd túl magad egy barátságon?

Egy barátság vége nagyon fájdalmas lehet. Szomorú látni, hogy életed egy részének vége van. Ezen mindenki túlesik életében legalább egyszer, néha többször. A továbbiakban adunk néhány tippet, ami segíthet túltenni magad ezen.

#kapcsolatok
2019.09.24.

Milyenek a gimnáziumi párkapcsolatok a valóságban?

Visszanézve a gimnáziumi életemre, már látom, hogy a valóság nagyon távol állt az elképzeléseimtől. Először is, semmi olyan hangulat nem volt, mint a High School Musical című filmben, de a kapcsolatok sem olyanok voltak, mint vártam.

#dohányzás
2019.08.03.

Mennyire káros a party dohányzás?

Mit jelent egész pontosan az a fogalom, hogy party dohányzás? Ez is ugyanolyan káros, mintha rendszeresen cigarettáznánk? - Válogatás a KamaszPanasz szakértő válaszol rovatának kérdéseiből.

#meglepetés parti
2019.07.14.

Ötletek meglepetés partihoz

Mindenki szereti a meglepetés partikat, nemde? Ha a barátod olyasvalaki, aki nem fél a szerepléstől, akkor a meglepetés parti egy olyan ajándék, amire egy életen át emlékezni fog. Íme, néhány tipp, hogy jól sikerüljön, amit elterveztél!

#vita
2019.07.09.

A makacs nem csapdája

Biztosan volt már olyan ismerősöd, akivel nem lehet vitatkozni. Azt szereti, ha övé az utolsó szó, ha egyet is ért, akkor mondatai úgy kezdődnek, hogy „igen, de…”. Bármit is mondunk, ellene van. Miért? Hogyan mondjunk „hideg fejjel” nemet?

#diákmunka
2019.06.28.

Hol találhatsz nyári munkát?

Összegyűjtöttük a leghasznosabb honlapokat, melyeken böngészve te is megtalálhatod a számodra legmegfelelőbb nyári munkát!