Lélek

#Lélek

1435 db cikk a témában

#onlien etikett
2017.01.22.

Online etikett: gondolkodj, mielőtt kattintasz!

Milyen szokásokat gyakorolsz a való életben? Kinyitod az ajtót mások előtt, átadod a helyed a buszon, illedelmes és segítőkész vagy? És mi a helyzet az online világgal, ott is a megfelelő módon viselkedsz?

#demencia
2017.01.22.

Hogyan beszélj a demenciában szenvedő nagyszüleiddel?

A demencia memóriavesztéssel, zavartsággal és döntésképtelenséggel járó betegség, amelyet időskori elbutulásnak is neveznek. A demenciában szenvedő beteg nehezen találja a megfelelő szavakat, valamint hirtelen hangulatingadozások jellemzik a napjait. Mindezek miatt igen nehéz kommunikálni a demenciában szenvedő nagyszülőkkel.

#önbizalom
2017.01.16.

Hogyan küzdjem le a félénkségemet?

Te is csodálója vagy azoknak az embereknek, akik simán kiállnak a pódiumra előadni egy verset a suli ünnepségek alkalmával? Vagy akik csak úgy simán el merik mondani a véleményüket a legharsányabb ismerőseidnek is?

#flört
2017.01.15.

8 jel, hogy a kapcsolatotoknak nincs jövője

Nem vagy benne biztos, hogy a kapcsolatotok jó irányba halad? Bizonytalan vagy abban, hogy a megfelelő emberrel hozott-e össze a sors? Összegyűjtöttük a 8 legárulkodóbb jelet, ami arra utal, hogy valami nincs rendben.

#randi
2017.01.03.

El fog hívni egy második randira?

Két hete fantasztikus randin vettél részt, de azóta nem került szóba a második randi? Azon gondolkozol, vajon el fog-e hívni, és mikor?

#motiváció
2017.01.02.

Hogyan maradj télen is motivált?

Rád férne néhány tanács, hogyan motiváld magad télen? A téli hónapokban nehezünkre esik összegyűjteni elegendő energiát, hogy bármit is kezdjünk magunkkal, jobban szeretünk csak otthon lézengeni, miközben minél kevesebb dolgot csinálunk, és várjuk, hogy beköszöntsön a tavasz.

#változtat
2017.01.01.

Miért nem sikerül megtartani az újévi fogadalmat?

Miért nem sikerült már megint betartani a szilveszteri fogadalmakat? Mostanra már az első fogadalmak elbuktak. Miért? Lássuk, melyek azok a csapdák, amiket ha elkerülünk, akkor a 2017-es évben biztosabban elérhetjük céljainkat.

#karácsony
2016.12.29.

7 tipp a karácsony utáni lehangoltság megelőzésére

A karácsony a partik, az ajándékok és a családi együttlét időszaka, sok meghittséggel és mókával. Így nem meglepő, hogy amikor jön január, elmúlik a karácsonyi hangulat. De ne aggódj, van néhány remek ötletünk arra, hogyan birkózz meg a karácsony utáni időszakkal!

#szünidő
2016.12.27.

Ötletek téli szünetre: Tedd rendbe magad!

A karácsony előtti állandó rohanás után nehéz megállni a szeretet ünnepén, sőt van, hogy az egész szünet alatt csak rohanunk, és nincs időnk semmiféle szórakozásra. Lehet eddig ennek nem is szenteltél külön figyelmet, de idén legyen másképp! Ne rohanjanak el melletted a napok!

#boltkór
2016.12.22.

Mi is az a boltkór?

Nagy sikert aratott az „Egy boltkóros naplója” című film. Azt azonban nem biztos, hogy tudod, hogy a sokszor csak viccesen emlegetett vásárlási mánia komoly betegség, korunk egyik leggyakoribb függősége.

Hogy csókolj meg egy lányt első alkalommal?
#csók
2016.11.20.

Hogy csókolj meg egy lányt első alkalommal?

Néhányszor már randiztatok, csodás volt az együtt töltött idő, ezért megfordult a fejedben, hogy szeretnéd megcsókolni. Igen ám, de hogyan? Félsz, hogy visszautasít, amikor meg akarod csókolni? Az alábbi 10 lépés követésével nem ronthatod el!

#szülők
2016.11.15.

Hogyan beszélj a szüleiddel?

Sokszor nem könnyű közös nevezőre jutni az ősökkel, mert teljesen úgy fest, mintha direkt az ellenkezőjét szeretnék, mint amit te. De miért? Korábban mindent meg tudtatok beszélni. Mikor váltak ilyen furcsává?

Öngyilkosság - Milyen figyelmeztető jelei vannak?
#öngyilkosság
2016.10.19.

Öngyilkosság - Milyen figyelmeztető jelei vannak?

Az öngyilkosság valamilyen stresszel teli élethelyzetre adott tragikus válasz, s azért tragikusabb mindennél, mert meg lehetett volna előzni. Akár te magad fontolgatsz öngyilkosságot vagy másról tudod ezt, nem árt tisztában lenni az erre utaló figyelmeztető előjelekkel és azzal, miképp juthatunk azonnali segítséghez és szakszerű kezeléshez. Szeptember 10. az öngyilkosság megelőzésének világnapja!

#csend
2016.10.11.

Miért félünk a csendtől?

Elgondolkoztál már azon, vajon miért félünk a csendtől? Hiszen a csend nem beszél, mégis kerülik az emberek.