Lélek

#Lélek

1435 db cikk a témában

Tippek stressz ellen: 7 módszer, amivel lenyugodhatsz
#stressz
2016.01.19.

Tippek stressz ellen: 7 módszer, amivel lenyugodhatsz

Úgy tűnik, hogy az életed gyorsabban zajlik, mint valaha? Nyomást gyakorol rád az iskola, a határidők, a család, a tested? Mindezek mellett a soha el nem múló telefon pittyegés jelzi, hogy jött egy új email vagy egy üzenet...Ismered ezt az érzést?

#csók
2016.01.16.

Romantikus randi tippek hideg időre

Nem kell, hogy a téli időjárás miatt beltérre korlátozódjon a randitok. Ha mindketten rendesen felöltöztök, fantasztikus randitok lehet a szabadban is. Ötleteinkből válaszd ki a számotokra legmegfelelőbb programot.

#önkép
2016.01.11.

Ki vagyok én valójában?

Biztos jártál már úgy, hogy puzzle-t akartál kirakni, de elkeverted az eredeti mintát, esetleg egy másik puzzle mintáját akartad kirakni és közben érezted, hogy valami nem stimmel. Ma ezt érzem a tizenévesekkel kapcsolatban, akik próbálják összerakni magukat és egymást, csak senki nem mutatja meg, hogy is nézhet ki a teljes kép. Ebben a cikkben erre a kérdésetekre próbálok válaszolni.

#pénzkezelés
2016.01.06.

Pénzérzelmek: Azt hiszed, a pénz csak úgy a fán terem?

A szülők száján kiszalad néhányszor egy pár olyan mondat, amelyről te is tudod, hogy „típusmondatok”. Sőt a szüleid is tudják, de automatikusan csúszik ki a szájukon. Az egyik ilyen mondat az, hogy „Miért hiszed azt fiam/lányom, hogy a pénz csak úgy a fán terem?” Te valószínűleg a mondatot nem szereted, a szüleid meg a szitut, amiben ezt használják. Mit tehetsz te egy olyan helyzetben, amikor ezt hallod? Himer Csilla pénzpedagógus most is segít.

#depresszió
2016.01.02.

Lehangoltság, levertség gyötör?

A depresszió a hangulatzavar legsúlyosabb formája, ahol a kórosan lehangolt és érthetetlenül feldobott időszakok váltják egymást. Ezek a hangulatingadozások nemcsak a beteget, hanem annak családját is megterhelik lelkileg.

#fogyókúra
2016.01.01.

Miért nem szeretjük az újévi fogadalmakat?

Szilveszter és az újévi fogadalmak. Minden év elején megfogadunk valamit, azután persze nem lesz belőle semmi. Ezért aztán már nem is szeretünk fogadalmakat tenni. Mert „úgyis belebukunk”, mert „úgysem sikerülhet”. Igazunk van, ha így gondolkodunk?

#újévi fogadalom
2015.12.31.

Top 10 újévi fogadalom

Hogyan válhatsz jobb emberré 2016-ban? Íme,egy lista a leggyakoribb újévi fogadalmakról, és még néhány ötlet, hogyan tartsd be, ha már megfogadtad.

#érzelmi evés
2015.12.28.

Az érzelmi evés legyőzése

Úgy érzem, semmi sem hoz olyan gyors megnyugvást, mint az étel: könnyen elérhető, nem túl időigényes. Tudom, hogy sportolnom kellene, vagy felhívnom egy barátot, esetleg zenét hallgatni, és néha ezt is teszem. De olyan nehéz mindig helyesen cselekedni!

#karácsony
2015.12.26.

Hogyan éld túl az ünnepeket, ha érzelmileg padlón vagy?

Egyesek számára az ünnepek vidámak lehetnek, tele bulikkal, fényekkel, és ajándékokkal. De sokan vannak olyanok is, akiknél az ünnepek fájó érzéseket keltenek, magányosnak érzik magukat, szomorúak vagy depressziósak.

#karácsony
2015.12.24.

Törődj magaddal is az ünnepek alatt!

Az ünnepek során mindenki rohan, stresszel, így sajnos megesik, hogy elfelejtkezünk arról, hogy magunkra is érdemes lenne egy kis időt fordítanunk. Íme, 6 lépés, hogy könnyebben menjen!

#daganat
2015.12.23.

A rákbetegség és az ünnepek

A rákos betegek és családtagjaik az ünnepek alatt vegyes érzelmekkel küzdenek. Boldogság, aggodalom és nagy érzelmi hullámzások. Sokan nem tudják, hogyan tartsák meg a tradíciókat úgy, hogy közben minden másra is oda kell figyelniük, és megpróbálják problémamentessé tenni az ünnepeket. Pedig az ünnepnek nem az aggodalmakról kellene szólnia.

#beszéd
2015.12.15.

9 tipp, amivel fejlesztheted kommunikációs képességeidet

A kommunikáció a mindennapi élet alapvető része. Jó kommunikációs készséggel időt spórolsz, elkerülheted a frusztrációt vagy mások megbántását, no meg a kínos hallgatásokkal teli találkozókat. Összeszedtünk 9 olyan tippet, amivel helyzettől függetlenül javíthatsz a kommunikációs készségeden.

#karácsony
2015.12.14.

Hangolódj rá az ünnepekre!

Manapság, ahogy közelednek az ünnepek, sokan egyre inkább stresszesek, frusztráltabbak lesznek, és ezáltal elvész a varázs, azaz mindaz, ami miatt szeretjük az ünnepeket.

#énkép
2015.12.10.

Az önkép blues

Kövér vagyok? Fúj, a combjaim undorítóak! Azon gondolkodom, hogy belevágok egy diétába még ma. Sajnos rengeteg lánytól hallhatjuk ezeket.