Lélek

#Lélek

1435 db cikk a témában

#kivételezés
2015.02.26.

Előítéletek fogságában?

Veled is történt már olyan, hogy kivételeztek veled azért, mert szép a szemed, szépen mosolyogtál, vagy egyszerűen csak jobb sportoló vagy a többieknél? Felmerült már benned a kérdés, hogy miért, te mivel vagy jobb, mint a többiek?

#testkép
2015.02.21.

Hírességek és a testkép

Holnap lesz az év egyik legnagyobb vörös szőnyeges eseménye: az Oscar gála. Az est a kiemelkedő filmek mellett leginkább a sztárokról, a külsőségről szól. De vajon mennyire más egy híresség, mint egy átlag ember? A tökéletes hajukkal, ruhájukkal és mosolyukkal a hírességek nagyszerűen néznek ki. De az, amit a magazinokban, filmekben és a vörös szőnyegen látsz, nem a valóság.

#vagdosás
2015.02.20.

A kamaszok és az önbántalmazás

Egyre gyakoribb az egyes tinik esetében, hogy képtelenek megbirkózni a mindennapok okozta nehézségekkel. A helyzetüket ronthatja a rossz családi háttér, iskolai és magánéleti problémák által felgyülemlett stressz.

#stressz
2015.02.18.

Így lehetsz elégedettebb

Mindenkinek vannak olyan időszakok az életében a mindennapok sűrű teendői közepette, amikor úgy érzi, hogy besokallt, így könnyen lehangolttá, elégedetlenné válik önmagával és az életével. Íme, néhány tipp, amelyek segítségével boldogabb lehetsz.

#barátság
2015.02.16.

Ha a barátod az exeddel randizik

Nem mindig könnyű megküzdeni azzal a helyzettel, hogy a barátod az exeddel randizik. Még nehezebb, ha te és az exed nem túl békésen váltatok el. Ezt sokan egyenesen árulásnak tarják. Ha nem akarod elveszíteni a barátodat, meg kell tanulnod kezelni ezt a helyzetet. Egy kevés munkával elérhető, hogy barátok maradjatok annak ellenére is, hogy az exed is jelen van.

#barát
2015.02.14.

Ha véget vetnél egy barátságnak

Óvodában a gyerekek úgy gyűjtik a barátokat, mint a cukorkát: minél több, annál jobb. Ahogy idősödsz, úgy változnak meg a baráti kapcsolataid is. Más lesz az érdeklődési körötök, más a kedvenc ételetek, ruháitok, ízlésetek zene és minden más terén.

#normális
2015.02.06.

Ki és mi számít normálisnak?

Gyakran hallani, hogy „te nem vagy normális! Megőrültél!?” De sok nehézséggel küzdő ember is úgy érezheti, hogy nem normális, kilóg a közösségből, nem elfogadható a viselkedése. Mit tekint a pszichológia normálisnak, és mi az, ami abnormálisnak számít?

#randi
2015.02.05.

Fortélyok egy fiú meghódításához

Gyakran nem egyszerű elérni, hogy közelebb kerülj egy fiúhoz. Meg kell találni az arany középutat a nyomulás és a félénk pillantások között, amivel elérheted, hogy a srác felfigyeljen rád. Legyél titokzatos, ugyanakkor őszinte is, de a legfontosabb, hogy csak önmagadat add! Egy kapcsolat nem épülhet megjátszásra vagy hazugságokra, ha pedig a kiszemelted nem értékeli a személyiségedet, akkor meg sem érdemel! Ha követed az alábbi fortélyokat, az ismerkedésen túl az első randit is előkészítheted!

#testvér
2015.01.30.

Hogyan kezeljük a testvéri rivalizálást?

Ha lány testvéred van, az járhat előnyökkel illetve hátrányokkal is. Ha a testvéred jobb eredményeket ér el, féltékeny lehetsz rá. Ezt nevezzük testvéri rivalizálásnak. Nagyon sokan átesnek rajta gyerekkorukban.

#tetoválás
2015.01.27.

8 kockázatos dolog tinik számára

Tetoválás, piercing, hajfestés, dohányzás, alkohol, drog. Megannyi veszély leselkedik rád, amelyek csapdájába könnyű beleesni. Útmutatásunk segít, hogy könnyebben tudj dönteni.

#csók
2015.01.21.

Hogyan kerüld el a kínos hallgatást randi közben?

Voltál már olyan randin, ahol egymást követték a kínos szünetek, és szinte egy örökkévalóságnak tűnt kivárni a találkozó végét? Ha követed a tanácsainkat, elkerülheted a kínos csendet.