Lélek

#Lélek

1435 db cikk a témában

#randi
2014.04.27.

Az első randi: merre menjetek, hogyan viselkedj?

Ha tudjátok, beszéljétek meg, hogy mi is lenne a legmegfelelőbb helyszín! Ám a kérdéseid legyenek egyszerűek, és semmiképpen se hangozz úgy, mint aki máris korlátozni szeretné partnerét.

#TV-nézés
2014.04.26.

10 ok, hogy miért kapcsold ki a TV-t

Ha kikapcsolod a TV-t, átlagosan 4 órát spórolsz meg magadnak naponta. Gondolj csak bele, hogy ezt a drága időt tölthetnéd mozgással, tanulással, vagy esetleg ismerkedéssel. Nemcsak éveket spórolsz meg magadnak, ha követed tanácsunkat, hanem érdekesebb, energikusabb, mulatságosabb ember is válik belőled.

#kommunikáció
2014.04.24.

10 tipp a szülőkkel történő beszélgetéshez

A szülőkkel való kommunikáció művészet. És elég komplikált lehet, mert a szülők lehetnek túl szigorúak, de túl engedékenyek is. Minél többet beszélgetsz velük, annál többet érhetsz el, és annál több szabadságot kaphatsz tőlük.

#önérvényesítés
2014.04.21.

Hogyan érvényesítsd az akaratodat?

Az önérvényesítés képessége, más néven az asszertivitás nem jelent más, mint hogy érvényesíted a saját akaratodat úgy, hogy társad érdekeit is figyelembe veszed. Képes vagy arra, hogy megőrizd nyugalmadat és konfliktushelyzetben önmagad légy? Lássunk néhány tanácsot arra, hogy hogyan legyünk asszertívak!

#pszichológia
2014.04.17.

Világjáró pszichológus: a család itthon és a nagyvilágban

Alapvető emberi szükségletünk, hogy érezzük, tartozunk valahová, csoportok, közösségek részei vagyunk, akiknek fontosak vagyunk, akikhez fordulhatunk, ha baj van. Az első, hogy szeressen minket a környezetünk, tartozzunk más, számunkra is fontos emberek csoportjaihoz, utána jöhet az önmegvalósítás. A család és közösségek szerepe a hazánkban és a nagyvilágban egy világjáró pszichológus szemszögéből.

#kritika
2014.04.14.

Kritizálnak? Hogyan lépj túl rajta?

A negatív kritikával sokféle probléma adódhat. Egyesek elmondani, mások pedig kezelni nem tudják. Pedig a társas érintkezések során néha elkerülhetetlen egy-egy jól irányzott kritikai vélemény.

#szerelem
2014.04.13.

A jó kapcsolat nélkülözhetetlen feltételei

Az, hogy hétvégenként flörtölgettek egymással, amit aztán nevetve mesélsz a barátaidnak, még nem jelent igazi párkapcsolatot. Ha azonban úgy érzed, hogy a dolgok az utóbbi hónapokban sokat komolyodtak, ideje lehet megbizonyosodnotok róla, valóban komoly-e a köztetek lévő kapcsolat. Néhány dolog semmiképp se kerülje el a figyelmedet!

#homoszexuális
2014.04.11.

Homoszexuális vagyok? Hol a segítség?

Jelentkeznek az első jelek, vagy már régóta tudod, de nem mersz róla beszélni senkivel? Amikor először felmerül valakiben az érdeklődés a vele azonos neműek iránt, gyakori első reakció a félelem, az ijedtség, most akkor AZ vagyok? És ez így is marad? Nehéz választ találni a kérdésekre, hiszen a társadalmunkban a mai napig tabut képez a homoszexualitás témaköre, kevesen mernek róla beszélni.

#író
2014.04.11.

KamaszPanasz pályázat: a győztesek

Néhány héttel ezelőtt a KamaszPanasz írópályázatot hirdetett olvasóinak. Március végén zárult a pályázatunk. A legjobban sikerült művek és a szerzőik.

#szülő
2014.04.05.

Amikor neked kell gondoskodnod a szüleidről

Igazságtalannak érezheted, amikor tiniként neked kell gondoskodnod a szüleidről. Mindegy, hogy egy rövid lefolyású vírusról, egy törött végtagról, vagy egy hosszabb betegségről van szó, előfordulhat, hogy a szülők nem tudnak megcsinálni mindent egyedül, és neked kell segítened.

#szexting
2014.04.03.

A szexting egyenlő a megcsalással?

Tisztelt szakértő! Kutakodtam a barátom telefonján, amíg ő zuhanyozott, tudom rossz dolog. Nem azért tettem, mert nem bíznék benne, hanem mert van egy olyan lány az ismerősei között, akiben nem bízom.