Lélek, internet

#Lélek #internet

137 db cikk a témában

#facebook használata
2017.06.12.

Te kiteszed ezeket az infókat a netre?

A felhasználók több mint harmada tesz közzé pénzügyi tranzakcióiról részleteket a neten, és tízből néggyel esett már meg, hogy beszkennelt személyes okmányukat is kitették Facebookra. Ez baj.

#nomofóbia
2017.05.27.

Rosszul vagy a mobilod nélkül? A nomofóbia tünetei

A nomofóbia egy viszonylag új keletű betegség. Elnevezése a „no mobil phobia” kifejezésből származik, és ebből már sejthető is, hogy milyen problémáról van szó. A nomofóbiások rettegnek, hogy elveszíthetik a mobiljukat, és esetleg készülék nélkül kell létezniük. Szorongást vált ki belőlük az is, ha az adott helyszínen nincs megfelelő térerő, illetve ha lemerül a telefonjuk akkumulátora.

#közösségi média
2017.04.01.

Közösségi média: mire használd és mire ne?

Ahhoz, hogy ne bánts meg senkit, ne hozd magad kellemetlen helyzetbe, ne tedd tönkre a barátságod vagy a kapcsolatod, valamint megkapd majd azt a bizonyos állást néhány év múlva, vannak bizonyos szabályok, amiket a közösségi média használatával kapcsolatban szükséges betartanod. Lássuk, mik ezek!

#randi etikett
2017.03.09.

Okostelefon-etikett a randin

Ha a randid vagy fontos találkozód közeleg, olvasd el ezt a cikket, melyben átfogó, lényegre törő tippeket találhatsz arról, hogyan ildomos a telefonodat használni.

#flört
2017.03.03.

Hogyan tudd meg, hogy többet lát-e benned egy barátnál?

Sokat elárul valakiről az, hogy milyen zenét hallgat, milyen fotókat posztol magáról, mit lájkol és mit tesz ki a Facebookon, Instagramon. A kis dolgok, melyeket a közösségi oldalakon észreveszel, sokat segíthetnek abban, hogy beszélgetést kezdeményezz. Az alábbi kérdések azonban arra is fényt deríthetnek, hogy a kiszemelted számára több vagy-e egy szimpla barátnál...vagy esetleg annál több?

#pletyka
2017.02.25.

Valaki pletykát terjeszt rólam. Mit tehetek ellene?

Kedves Szakértő! Van egy lány a suliban, akivel nem igazán jövünk ki jól egymással. Állandóan pletykát terjeszt rólam, emiatt az emberek ellenem fordulnak. Mit kellene tennem, hogy ez másképp legyen?

#onlien etikett
2017.01.22.

Online etikett: gondolkodj, mielőtt kattintasz!

Milyen szokásokat gyakorolsz a való életben? Kinyitod az ajtót mások előtt, átadod a helyed a buszon, illedelmes és segítőkész vagy? És mi a helyzet az online világgal, ott is a megfelelő módon viselkedsz?

#cyberbullying
2016.06.04.

Netbiztonság: te mennyire vagy óvatos?

Az óvatlan kamaszok könnyű prédát jelentenek a netes zaklatóknak, mivel gyanútlanok és jóhiszeműek, így hamar bizalmi kapcsolatba kerülnek idegenekkel, még látatlanban is. A névtelenség homályába burkolózva a zaklatók jelen vannak a közösségi oldalakon, a chat szobákban, és a gyanútlan áldozatokra várnak. Te mennyire vagy óvatos?

#adathalászat
2016.03.22.

Adathalászat, visszaélés, zaklatás: így védd meg magad a virtuális világban

Biztosan mondták már a szüleid, hogy ne ossz meg személyes információkat az interneten. Így megvédheted magad a szexuális zaklatóktól, illetve azoktól a személyektől, akik pontosan arra utaznak, hogy a személyes adataidat saját célra felhasználják, visszaéljenek vele. Hogyan kerülheted el mindezt?

#internetes kommunikáció
2016.03.14.

Kommunikáció: online vagy személyesen?

A számítógépek és az okostelefonok elterjedésével a kommunikáció csatornái kibővültek, új kommunikációs formák jelenetek meg és ezek egyre dominánsabb módon uralják a kapcsolattartást, főleg a fiatalabb generáció életében.

#alvászavar
2016.02.26.

Alvászavart okoznak a közösségi oldalak?

Az alvászavarok egy egész sor problémát okozhatnak, hiszen a kialvatlanság nem csupán fáradtsághoz és koncentrációs problémákhoz vezet, hanem akár komolyabb következményei is lehetnek. Vajon a közösségi média hogyan hat az alvási szokásainkra?

#újévi fogadalom
2015.12.31.

Top 10 újévi fogadalom

Hogyan válhatsz jobb emberré 2016-ban? Íme,egy lista a leggyakoribb újévi fogadalmakról, és még néhány ötlet, hogyan tartsd be, ha már megfogadtad.

#érzés
2015.10.12.

Flow-élmény: az összhang érzése

Érezted már úgy, hogy megszűnik az idő, a tér, eltűnnek a gondok és teljesen belefeledkezel valamibe, ami számodra fontos, ami jóleső érzéssel töltött el? Ezt nevezik flow-élménynek.

#vásárlás
2015.08.12.

A takarékos vásárlás szabályai

Vannak dolgok, melyekre igazán szükséged van, és vannak olyanok, amikre nagyon vágysz. A többi pedig véletlenül vándorol a kosaradba a délutáni bevásárlótúra során, hiszen a divatos dolgok közt bóklászva csak megvesz az ember néhány olyan haszontalan dolgot, ami nélkül - valljuk be - még lehet élni.