Lélek, konfliktus

#Lélek #konfliktus

256 db cikk a témában

#pesszimista
2017.02.10.

9 módszer, hogy megszabadulj a negatív érzésektől

Talán nehéz elhinni, de az érzések szokásokká válhatnak, ha sokat ismételjük őket, így a negatív érzések és gondolatok is beépülhetnek a mindennapjainkba. Hogy megállítsd ezek elmérgesedését, meg kell tanulnod kezelni a negatív hatásokat.

#demencia
2017.01.22.

Hogyan beszélj a demenciában szenvedő nagyszüleiddel?

A demencia memóriavesztéssel, zavartsággal és döntésképtelenséggel járó betegség, amelyet időskori elbutulásnak is neveznek. A demenciában szenvedő beteg nehezen találja a megfelelő szavakat, valamint hirtelen hangulatingadozások jellemzik a napjait. Mindezek miatt igen nehéz kommunikálni a demenciában szenvedő nagyszülőkkel.

#szülők
2016.11.15.

Hogyan beszélj a szüleiddel?

Sokszor nem könnyű közös nevezőre jutni az ősökkel, mert teljesen úgy fest, mintha direkt az ellenkezőjét szeretnék, mint amit te. De miért? Korábban mindent meg tudtatok beszélni. Mikor váltak ilyen furcsává?

#stressz
2016.04.30.

Mi minden miatt szoronghatunk?

Mindennapi életünket a kisebb szorongások, aggodalmak keresztül-kasul szövik. Ám van úgy, hogy elérkezik egy olyan pont, amikor a természetes aggodalom átcsap valami másba, valami sokkal komolyabba, amikor az túlzott és ésszerűtlen lesz. Milyen klinikai értelemben vett szorongásfajták léteznek?

#hangulat
2016.04.14.

Mi az a bipoláris zavar?

Mi a közös Juhász Gyulában, Ernest Hemingway-ben és Vincent van Gogh-ban? Mindegyikük bipoláris zavarban szenvedett. Mi az a bipolaritás? Miért van az, hogy egyik pillanatban a depressziós ember kifejezetten jól érzi magát, boldog, aztán pedig a mélységbe zuhan a hangulata?

#relaxál
2016.04.09.

Relaxálj! Gyakorlatsor a feszültség csökkentéséért

Készülj fel, találj egy csendes helyet, ahol egyedül lehetsz! Tedd ki az ajtóra a „Ne zavarjanak” táblát! Rendezd el úgy a szobát, hogy a legjobban érezd magad benne! Akár be is sötétíthetsz. Tegyél fel lágy zenét. Gyújts meg néhány füstölőt. Most kezdj el lassan lélegezni … lélegezz … lélegezz!

#indulat
2016.04.04.

Mit kezdjek az indulataimmal?

Mi a teendő, ha úgy érzed, a hangulatingadozásaid fölött nem tudsz uralkodni? Az egyik pillanatban még nincs semmi gond, aztán hirtelen elönt a düh? Válogatás a KamaszPanasz Szakértő válaszol rovatából.

#pánik
2016.04.02.

Mi minden állhat a pánikbetegség hátterében?

Számos tényező növelheti a pánikbetegség kialakulásának kockázatát. A leggyakoribb rizikófaktorok közé sorolhatjuk egy személy nemét, korát, kórtörténetét és családi környezetét.

#fogyókúra
2016.01.01.

Miért nem szeretjük az újévi fogadalmakat?

Szilveszter és az újévi fogadalmak. Minden év elején megfogadunk valamit, azután persze nem lesz belőle semmi. Ezért aztán már nem is szeretünk fogadalmakat tenni. Mert „úgyis belebukunk”, mert „úgysem sikerülhet”. Igazunk van, ha így gondolkodunk?

#pihenés
2015.10.06.

11 egészséges módszer, hogy megnyugodj

Mindenkinél elszakadhat néha-néha a cérna. Vannak olyan napok, amikor nem sok kell és betelik az a bizonyos pohár, a düh pedig rögtön elönt, ráadásul ez kihat az egész napodra. Ideges lehetsz a suli miatt, stresszelhetsz a jövőd miatt, máskor a párkapcsolatod okozhat feszült pillanatokat. Hogyan kezeld a helyzetet?

#stressz
2015.06.14.

Egyszerű stresszkezelő praktikák

Stresszes vagy az iskolai vagy az otthoni dolgok miatt? Számtalan egyszerű dolgot megtehetsz annak érdekében, hogy csökkentsd a feszültséget.

#szülők
2015.05.06.

Vitázó szülők

Nem könnyű megbirkózni a helyzettel, hogy a szüleid folyton vitáznak. Amikor otthon nagy a feszültség, nehéz lehet megőrizni a boldogságot a temérdek dráma és düh ellenére. Talán jobban érzed majd magad, ha kipróbálod ezeket az egyszerű tippeket az ilyen helyzetek kezelésére.

#irigység
2015.04.19.

Irigység és féltékenység

Irigység az, amikor a másét szeretnéd megszerezni magadnak: egy tárgyát, a sikerét, az eredményeit. A féltékenység pedig a kapcsolatokra irányul. Kár tagadni, mindenkiben rejtőzik valamennyi ebből a két érzésből. A kérdés az, hogy ki hogyan kezeli őket.

#relax
2015.04.15.

Hogyan relaxáljunk?

Rengeteg inger ér minket egy átlagos napon. Miután felkelünk, azonnal zaj vesz körül minket: csendben nagyon kevés részünk van. Zaj vesz körül bennünket az utcán iskolába menet, a tanteremben pedig a zajszint kézzel fogható, aztán rohanunk tovább az utcán és otthon mindenütt gépek zakatolnak, esténként pedig a tévé üvölt vagy a zene. A felgyorsul életmóddal együtt testünk is pörög, agyunk szüntelenül kattog. Hogyan relaxálhatunk?