Lélek, konfliktus

#Lélek #konfliktus

256 db cikk a témában

#szülő
2011.07.24.

Utálom a szüleimet!

Kedves szakértő! Egy tinédzser lány vagyok, akinek túlságosan is szigorúak a szülei. Nem engedik meg, hogy topban vagy miniszoknyában járjak, nem sminkelhetek, és nem hordhatok ékszereket.

#diákmunka
2011.06.30.

10 biztos mód, hogy kirúgasd magad

Szóval munkát szereztél. Gratulálunk! Ünnepeld meg, úgy, ahogyan csak szeretnéd – de semmiképpen se kövesd el a következő 10 hibát. Ha mégis megteszed, akkor talán hamarabb munkanélküliként találhatod magadat, mint hogy felvehetnéd az első fizetésedet.

#pletyka
2011.06.18.

A pletyka hasznos is lehet

A pletyka igen sokféle lehet, érdekes, izgalmas, gonosz, szórakoztató, romboló vagy akár egyszerre mind. Azonban egy új tanulmány szerint a pletykának célja van, nem csupán egy értelmetlen híresztelés.

#stressz
2011.04.27.

Csökkentsd a stresszt aromaterápiás olajokkal!

A stressz sokat levon a szépségből, ráncokat, idő előtti őszülést, táskás szemeket és mindenféle betegséget idéz elő. Ha még nem kapott el az aromaterápia-őrület, akkor itt az idő, hogy kipróbáld és tapasztalj egy kis nyugalmat - antidepresszánsok nélkül!

#kapcsolat
2011.04.17.

Ha a szüleid utálják a párod

Találtál egy csodálatos barátnőt vagy barátot. A dolgok nagyszerűen mennek. Szárnyalsz a boldogságtól. Süt a nap, csiripelnek a madarak, szép az élet. Bemutatod a szüleidnek. A szüleid ki nem állhatják.

#szülők veszekednek
2011.03.31.

Amikor a szülők veszekednek

Úgy tűnik, mintha a szüleid állandóan veszekednének? Mondjuk, hogy éppen a szobádban pihensz, egy újságot olvasol, és a zenelejátszódat hallgatod. A ház másik felében beszélgetést hallasz. Halkan kezdődik, de egyre hangosabb és erélyesebb lesz. Feltekered a hangerőt, mert már torkuk szakadtából kiabálnak.

#háziállat
2011.03.28.

Kisállattal a depresszió ellen

Egy zsúfolt, nehezen elviselhető emberekkel töltött, hosszú nap után végre hazaérsz, s otthon farokcsóválva, ugrándozva fogad kis kedvenced. A pszichológusok nem véletlenül állítják, hogy a lakásban, ház körül tartott kisállatok jó hatással vannak a testi-lelki egészségre. S hogy mi a titok? Két szó: feltétlen szeretet.

#szülő
2011.03.09.

Kamaszkori viselkedési problémák

Milyen a normál tinédzser viselkedése? A legtöbb szülő felkészül a bizonyos mértékű dacra, hangulatingadozásokra, és a családi szabályok elutasítására.

#tökéletes
2011.02.23.

Nem lehetsz tökéletes

A barátnőmmel átnéztük a legújabb fürdőruha kollekciókat a Victoria's Secret katalógusban. Mindannyian egyetértünk abban, hogy mi is a modellekéhez hasonló kinézetet szeretnénk elérni.

#kiközösítés
2010.12.03.

Miért utálnak?

"Miért utálnak az osztályban? Csendesebb típus vagyok és még a halálomat is kívánják. Pedig próbálok mindenkivel kedves lenni. Már többször elsírtam magam. Mit tudna tanácsolni? Más suliba nem mehetek." A szakértő válaszol.

#önbizalom
2010.11.29.

Önbizalomhiány a suliban

18 éves gimnazista lány vagyok. Jellemzően elpirulok, amikor olyan emberrel beszélek, akiben némi rosszindulatot látok bujkálni, még ha ez téves is, vagy akár olyan témáról esik szó, ami számomra kellemetlen.

#rossz jegy
2010.11.23.

Rossz jegyet kaptam, hogy mondjam el otthon?

"Előfordul, hogy néha rossz jegyet hozok haza, és egyszerűen nem vagyok képes megmondani a szüleimnek. Ha kettest kapok, azt még elmondom, de az egyeseket nem merem. Tudom, hogy nem vernek meg érte, de egyszerűen nem megy. Mit tegyek?"

#szakítás
2010.11.17.

Szakítás után verekedne - Mit tegyek?

"Már szakítottam a fiúval, és megmondtam neki, hogy más tetszik, ő erre azt felelte, hogy majd megveri azt a másikat. A barátnőmet is mindig bántalmazza. Mit csináljak?" A KamaszPanasz Szakértő válaszol rovatából.

#vita
2010.11.01.

Az első vita a barátoddal/barátnőddel

Az első komolyabb vita rendkívül bosszantó, fájdalmas, egy kapcsolat fontos fordulópontja is lehet. Tanuld meg, hogyan lehetsz úrrá első konfliktusotokon, hogyan lehet a vitás helyzeteket kezelni, s nem utolsósorban ideje az egymással folytatott kommunikációt fejleszteni.