Lélek, önbizalom

#Lélek #önbizalom

353 db cikk a témában

#személyiség
2019.11.05.

Lelki lépcsőfokok - Amit adsz, azt kapod vissza

Nem mindig az a helyes, amit mi annak gondolunk. Hányszor van, úgy, hogy csak évek múlva derül ki a tévedésünk? Esetleg egy esemény kapcsán értjük meg, annak idején miért éppen úgy történtek a dolgok. Ilyen vízió csak abban az esetben villan be, ha lelkileg már érettek vagyunk arra, hogy megértsük az összefüggéseket.

#pszichológia
2019.10.26.

Mindfulness: nyitottság a világ dolgaira

Ahogy az orvostudomány, a technológia változik, ugyanúgy jelennek meg újabb irányzatok, módszerek a pszichológiában is. Az egyik legújabb, világot hódító technika, a mindfulness. Mi a tudatos jelenlét? Mit adhat a hétköznapokhoz a mindfulness gyakorlása?

#barát
2019.09.30.

Hogyan tedd túl magad egy barátságon?

Egy barátság vége nagyon fájdalmas lehet. Szomorú látni, hogy életed egy részének vége van. Ezen mindenki túlesik életében legalább egyszer, néha többször. A továbbiakban adunk néhány tippet, ami segíthet túltenni magad ezen.

#kapcsolatok
2019.09.24.

Milyenek a gimnáziumi párkapcsolatok a valóságban?

Visszanézve a gimnáziumi életemre, már látom, hogy a valóság nagyon távol állt az elképzeléseimtől. Először is, semmi olyan hangulat nem volt, mint a High School Musical című filmben, de a kapcsolatok sem olyanok voltak, mint vártam.

#vita
2019.07.09.

A makacs nem csapdája

Biztosan volt már olyan ismerősöd, akivel nem lehet vitatkozni. Azt szereti, ha övé az utolsó szó, ha egyet is ért, akkor mondatai úgy kezdődnek, hogy „igen, de…”. Bármit is mondunk, ellene van. Miért? Hogyan mondjunk „hideg fejjel” nemet?

Mit csinálsz, ha ideges vagy?
#stressz
2019.05.29.

Mit csinálsz, ha ideges vagy?

Hogyan lehet hatékonyan csillapítani az idegeskedést? Annyi minden miatt idegeskedünk, hogy már szinte fel sem tűnik az állandó stressz, csak az, ha már az idegeink felmondják a szolgálatot és „kiég a biztosíték.” Mit tudunk tenni azonnal, és mit tehetünk a hosszú távú stressz csökkentésért?

#szakítás
2019.05.15.

Szakítás? Irány az edzőterem!

Éppen egy fájdalmas szakításon estél át? Itt az ideje az edzésnek! Elmondjuk miért. A szakítás utáni első pár hét kritikus lehet abból a szempontból, hogy hogyan tervezd meg az elkövetkezendő hónapjaidat.

#megcsalás
2019.05.13.

Ha megcsalt a barátod

Minden szakítás nehéz, de ha a barátod megcsal, és ezzel összetöri a szíved – nos, az még nehezebb. Érzelmileg ez az egyik legijesztőbb dolog, amin átmehetsz egy kapcsolatban. Ha megcsal a barátod, azon nem könnyű túltenni magad. Az árulás tüskéje, a szívfájdalom, az összetört remények, a féltékenység – ezek az érzések mind jelen vannak ebben a nehéz szituációban. Hirtelen az általad szeretett emberről kiderül, hogy van egy másik élete is, és hogy minden, amit róla hittél, valójában egy hazugság.

#hipnózis
2019.04.06.

Transz, avagy a hipnózis művészete

Minden bizonnyal kevés ember létezik, akit ne érdekelne valamilyen szinten a hipnózis. Lehetnek elképzeléseink, félelmeink, akár tévhiteink is a módszerről, hiszen annyi forrásból hallunk róla, akarva-akaratlanul: média, filmbeli jelenetek, szakmai cikkek, sőt, show műsorok szélesítik tudásunkat, ezek néha azonban félre is vezethetnek.

#nem
2018.10.18.

A makacs viselkedés csapdája

Biztosan van olyan ismerősöd, akivel egyszerűen nem lehet vitatkozni. Azt szereti, ha az övé az utolsó szó, és ha egyet is ért valakivel, akkor mondatai úgy kezdődnek, hogy „Igen, de…”. Bármit is mondunk, ellene van. Miért? Hogyan lehet okosan nemet mondani?

#fiú
2018.09.22.

Fiú létemre állandóan elsírom magam

"13 éves fiú vagyok, az a gondom, hogy ha szemembe mondják az igazságot (amit általában elismerek), vagy ha kigúnyolnak, veszekednek velem, netán kiröhögnek, akkor egész könnyen elkezdek sírni. Ez engem nagyon zavar." Válogatás a KamaszPanasz Szakértő válaszol rovatának kérdéseiből.

#kényszer
2018.01.22.

Mr. Monk, a kényszer iskolapéldája

Ismét egy sorozat, ami azáltal lett vicces és érdekes, hogy központi figurája pszichés problémákkal küzd: a nyomozó kényszer és felsorolhatatlanul sok fóbia mellett próbálja felderíteni a bűnügyeket.