Lélek, önbizalom

#Lélek #önbizalom

353 db cikk a témában

#önostorozás
2015.08.02.

7 tipp, hogy magabiztosabbá válj

Te is a legjobb akarsz lenni, noha még fogalmad sincs, ki is vagy igazán? Egyes tulajdonságaidat egyenesen utálod? Hogyan hozhatod ki magadból a legtöbbet, ha nem vagy megelégedve magaddal, nem mindig szereted önmagad?

#stressz
2015.06.14.

Egyszerű stresszkezelő praktikák

Stresszes vagy az iskolai vagy az otthoni dolgok miatt? Számtalan egyszerű dolgot megtehetsz annak érdekében, hogy csökkentsd a feszültséget.

#önbizalom
2015.06.04.

Rettenetesen nagy önbizalomhiányom van...

Azt mondogatom magamnak, hogy én vagyok a legcsúnyább lány, pedig mindenki azt mondja, hogy szép vagyok, de nem hiszem el. És azt is, hogy nagyon buta vagyok, pedig kitűnő tanuló vagyok: színötös, de akkor is ezt érzem. Ráadásul egyedül érzem magam, pedig nagyon sok barátom van, köztük olyanok is, akikben teljesen megbízom.

#irigység
2015.04.19.

Irigység és féltékenység

Irigység az, amikor a másét szeretnéd megszerezni magadnak: egy tárgyát, a sikerét, az eredményeit. A féltékenység pedig a kapcsolatokra irányul. Kár tagadni, mindenkiben rejtőzik valamennyi ebből a két érzésből. A kérdés az, hogy ki hogyan kezeli őket.

#relax
2015.04.15.

Hogyan relaxáljunk?

Rengeteg inger ér minket egy átlagos napon. Miután felkelünk, azonnal zaj vesz körül minket: csendben nagyon kevés részünk van. Zaj vesz körül bennünket az utcán iskolába menet, a tanteremben pedig a zajszint kézzel fogható, aztán rohanunk tovább az utcán és otthon mindenütt gépek zakatolnak, esténként pedig a tévé üvölt vagy a zene. A felgyorsul életmóddal együtt testünk is pörög, agyunk szüntelenül kattog. Hogyan relaxálhatunk?

#gondolkodás
2015.03.26.

A csodálatos emberi elme: különös tévedéseink

Az észlelés - a gondolkodás cselekménye vagy folyamata - lehetővé teszi számukra, hogy képesek legyünk temérdek mennyiségű információ gyors feldolgozására. Például, amikor csak nyitva tartod a szemed, az agyadat egyfolytában ingerek bombázzák. Lehet, hogy akaratlagosan egyfolytában egy bizonyos dolgon gondolkodsz, de az agyad eközben tudatalatti gondolatok ezreit dolgozza fel.

#testkép
2015.03.24.

Milyen a testképed?

Elégedett vagy a testeddel? Hallom ahogy ezt mondod: „Nos, elégedett vagyok a karjaimmal, de a combjaim túl vastagok, kicsit nagy a fenekem és…” Nem, ez nem az amikor elégedett vagy a testeddel. Egy egészséges testkép azt jelenti, hogy jól érzed magad a bőrödben, a kis hibák ellenére is. Jól hangzik, de hogy valósítsd meg?

Fejtsd meg a női testbeszédet!
#testbeszéd
2015.03.13.

Fejtsd meg a női testbeszédet!

A nők általában sokkal összetettebbek, bonyolultabbak, különösen, ha egy beszélgetésről van szó. Ezért is fontos a nők testbeszédének értelmezése. Fiúk! Figyelem!

#zaklatás
2015.03.11.

Zaklatás az iskolában

Cikizés, kiközösítés, rosszindulatú pletykálás, veréssel fenyegetés, verbális agresszió - egyre gyakoribb, mindennapossá váló jelenségek az iskolai közösségekben.

#szem
2015.03.07.

Beszédes szemek

Szemünk a legtökéletesebben működő üzenetközvetítő eszköz. Szemkontaktusra törekszünk, ha beszélgetni szeretnénk valakivel, elkerüljük a másik ember tekintetét, ha nem akarunk szóba állni vele. Miről árulkodnak a szemeink? Megtudhatod testbeszéd sorozatunk harmadik részéből!

#kivételezés
2015.02.26.

Előítéletek fogságában?

Veled is történt már olyan, hogy kivételeztek veled azért, mert szép a szemed, szépen mosolyogtál, vagy egyszerűen csak jobb sportoló vagy a többieknél? Felmerült már benned a kérdés, hogy miért, te mivel vagy jobb, mint a többiek?

#testkép
2015.02.21.

Hírességek és a testkép

Holnap lesz az év egyik legnagyobb vörös szőnyeges eseménye: az Oscar gála. Az est a kiemelkedő filmek mellett leginkább a sztárokról, a külsőségről szól. De vajon mennyire más egy híresség, mint egy átlag ember? A tökéletes hajukkal, ruhájukkal és mosolyukkal a hírességek nagyszerűen néznek ki. De az, amit a magazinokban, filmekben és a vörös szőnyegen látsz, nem a valóság.

#vagdosás
2015.02.20.

A kamaszok és az önbántalmazás

Egyre gyakoribb az egyes tinik esetében, hogy képtelenek megbirkózni a mindennapok okozta nehézségekkel. A helyzetüket ronthatja a rossz családi háttér, iskolai és magánéleti problémák által felgyülemlett stressz.

#stressz
2015.02.18.

Így lehetsz elégedettebb

Mindenkinek vannak olyan időszakok az életében a mindennapok sűrű teendői közepette, amikor úgy érzi, hogy besokallt, így könnyen lehangolttá, elégedetlenné válik önmagával és az életével. Íme, néhány tipp, amelyek segítségével boldogabb lehetsz.