Mozgás

#Mozgás

337 db cikk a témában

#fogyókúra
2015.01.16.

5 tuti tipp a fogyáshoz

Sokan az újévben pillanatok alatt szeretnének megszabadulni fölösleges kilóiktól, a csodadiéták azonban nem csak gyors visszahízást eredményezhetnek, de az egészséget is megviselik. Hegyi Marianna, az Oxygen Wellness Fogyi Klubjának vezetője biztos tippeket adott a fogyáshoz.

#cukor
2015.01.04.

Az igazság a cukorfüggőségről

A cukor detox az egyik legmenőbb trend. A három hetes diéta azt ígéri, hogy megszabadít a cukorfüggőségedtől. Egy halom brokkoli tényleg megszabadít a cukor iránti vágytól?

#szán
2014.12.28.

Szánkózás közben is vigyázz magadra!

A szánkózás már-már szinte rituálénak számít generációk óta. Bárhol, ahol egy parányi hó található, és esetleg egy nagyobb domb, ott biztosan láthatsz szánkózókat.

#síelés
2014.12.27.

Biztonsági tanácsok síeléshez

Könnyedén siklani le egy hóval fedett lejtőn, érezni a szél simogatását az arcodon, miközben magadba szívod a hegyi táj szépségeit – több mint elég indok ahhoz, hogy valaki beleszeressen a síelésbe.

#sport
2014.11.30.

Sportolás után a hideg zuhany ajánlott

A folyamatosan csökkenő téli hőmérséklet sem szabad, hogy elvegye a kedved a szabadtéri sportolástól. Ha a leghatékonyabb edzést szeretnéd, a kültéri mozgás után ne a forró fürdőt, hanem a hideg zuhanyt válaszd – tanácsolják francia kutatók.

#sport
2014.11.19.

Hit nélkül nem megy - interjú Szilágyi Liliánával

18 évesen a nagymedencés versenyidőszak után minden hazai válogatott úszót megelőzve vezeti 50, 100 és 200 méter pillangón is a női magyar ranglistát, mi több, a 200-on Nankingban (az ifjúsági olimpián) elért kiemelkedő teljesítményével a világranglistán a harmadik helyet foglalja el. Hogyan töltődik fel? Hogyan lendül át a holtponton? Milyen érzés a dobogó tetején állni? Szilágyi Liliánával beszélgettünk.

#edzés
2014.04.13.

Az intenzív sportolás függőséget okozhat!

Akik nagyon intenzíven hódolnak valamelyik sportágnak, már rövid ideig tartó tétlenség és mozdulatlanság után is rosszul érzik magukat. Ilyenkor leggyakrabban megmagyarázhatatlan hiányérzetük van. A válasz pedig nagyon is kézenfekvő: a testmozgás hiánya lép fel.

#kocog
2014.03.16.

Aki kocog, tovább kocog és talán boldogabban

A rendszeres kocogás sokak kedvenc mozgásformája és valósággal szenvedéllyé válik. Dán szívgyógyászok több évtizedes tanulmánya azt bizonyítja, hogy a kocogás az életet jelentősen meghosszabbítja, és a kocogók vallomása szerint örömöt is ad.

#bicikli
2014.02.25.

A merevedési zavar és a bicikli

Hamarosan itt a tavasz, ezért egyre többen pattannak kerékpárra, hogy mozgással örüljenek a természet ébredésének. Azonban kíváncsi lennék, hogy hány férfi hátrálna meg a biciklizéstől, ha hallottak volna Dr. Irwin Goldstein beszámolójáról. Hetente több mint 100 impotens férfit kezel és állítása szerint, ebből legalább 6 ember a biciklizés miatt szorul terápiára.

#sport
2014.01.19.

Védd a környezetet, fogyj videójátékkal!

Úgy véled, hogy a videójátékok csak a fotelhuszároknak valók? Gondold csak át még egyszer! A legújabb technika lehet a legjobb megoldás arra, hogy úgy tartsd a tested formában, hogy közben szórakozol is egyben, hiszen motiváló, személyre szabható, kényelmes és nem utolsósorban zsírégető elfoglaltságot jelent.

#fitnesz
2013.10.20.

A 20 legújabb fitnesz őrület

Trambulinos aerobic, TRX, cross fit, kangoo, kettlebell, úszó jóga és mezitlábas futás... Bemutatjuk neked a legújabb edzéstrendeket!