Mozgás, sport

#Mozgás #sport

239 db cikk a témában

Az ideális edzőcipő kiválasztása
#edzőcipő
2023.08.11.

Az ideális edzőcipő kiválasztása

Szükséged van egy új futócipőre? Lecserélnéd a szétnyűtt edzőcipődet? Eldöntötted, hogy rendszeresen fogsz mozogni, ezért be kell szerezned egy sportcipőt? A nagy áruházak tele vannak több száz különböző márka és modell kínálatával. De melyik a legjobb számodra?

Amikor kóros a sportolás
#sport
2023.08.07.

Amikor kóros a sportolás

A mai világban minden azt sugallja, hogy sikereink záloga a jó megjelenés. Egyre-másra szaporodnak azon felmérések, melyek azt hangoztatják, hogy a jó megjelenés bizonyos előnyöket jelenthet a többiekkel szemben.

Tippek a biztonságos biciklizésért
#bicikli
2023.08.01.

Tippek a biztonságos biciklizésért

A kerékpározás kellemes és élvezetes sportnak számít, de ne feledkezz el a megfelelő védelemről! Ahhoz, hogy eredményes és biztonságos sportot végezz, kövesd tanácsainkat!

Mennyire vagy fitt?
#edzett
2023.07.30.

Mennyire vagy fitt?

Tudsz négy percig izzadás nélkül futni? Esetleg 120 kg-ot fekve nyomni? Mozdulatlanul lótuszülésben maradni? Három órán át megállás nélkül úszni? Nem? Aggodalomra semmi ok, mivel ezeknek semmi köze az igazi edzettséghez!

Teljesítménynövelés zenével
#sport
2023.07.20.

Teljesítménynövelés zenével

Ha sportolás közben zenét hallgatsz, nem csak remekül szórakozhatsz, hanem kitartásod is növelheted. Egyedül a zene megfelelő tempójára kell ügyelned! A jól megválasztott zenével alaposan felülmúlhatod eddigi sportteljesítményedet, mivel a zenei „kíséret” hatására a fizikai megterhelés és az azzal járó fáradtság kevésbé érződik.

10 dolog, amit a sportból tanulhatsz és az életben kamatoztathatsz
#sport
2023.07.09.

10 dolog, amit a sportból tanulhatsz és az életben kamatoztathatsz

Nem is gondolnánk mennyi közös kompetencia és jellemvonás van egy sikeres sportolóban és például egy sikeres vállalkozóban. Az életükben a siker egyáltalán nem véletlenül jött és nem a szerencsének köszönhető, hanem annak az elképesztő kemény és kitartó, hosszú éveken át tartó munkának, amit senki nem látott.

12 trükkös tornagyakorlat
#tornagyakorlat
2023.07.04.

12 trükkös tornagyakorlat

Cikkünkben 12 egyszerű gyakorlatot találsz, amivel minden nap mozgásban tarthatod magad, anélkül, hogy különösebben leizzadnál. Te melyiket próbálnád ki?

Hasizom edzés - Miért nem látszanak a kockák?
#hasizom
2023.06.23.

Hasizom edzés - Miért nem látszanak a kockák?

"Végezz naponta x ezer felülést, és pár hét múlva már kockás hassal fogsz a strandon feszíteni." Számtalanszor olvastuk, hallottuk már ezt a tanácsot, de mégsem látunk túl sok lapos hasú, szálkás izomzatú embert a környezetünkben. Miért vallanak ilyen sokan kudarcot?

A hirtelen testedzés veszélyei
#testedzés
2023.06.14.

A hirtelen testedzés veszélyei

Egy Amerikában végzett tanulmány szerint az inaktív, mozgásszegény életmódot folytató emberek esetében a hirtelen elkezdett testi megerőltetés mellett sokkal nagyobb a sportsérülések veszélye, például ízületi szalag szakadása, izomszakadások, rándulások.

Mit sportolj, ha fogyni akarsz?
#sport
2023.06.09.

Mit sportolj, ha fogyni akarsz?

Fogyókúra során az energiabevitel csökkentése önmagában gyakran nem bizonyul hatékonynak. A csökkent energiabevitelt a hatékonyság érdekében fokozott fizikai aktivitással szükséges kiegészíteni. Azonban nem mindegy, hogy milyen mozgásformát választ valaki, azt milyen rendszerességgel, milyen időtartammal űzi, ezért itt szeretnénk szólni a különböző sportok előnyeiről, hátrányairól.

Mi kell egy tökéletes edzéshez?
#edzés
2023.06.02.

Mi kell egy tökéletes edzéshez?

A legjobb idő az edzéshez nem a napszaktól függ: akkor a legjobb, amikor neked megfelel. A reggeli edzések sok embernek nagyon jót tesznek - endorfin termelődik, és jobb lesz a kedvük tőle. Ha élvezed azt, hogy a napodat mozgással kezded, és még az iskola elé is be tudod illeszteni, akkor vágj bele!

Mi történik, ha vége a sportkarrierednek?
#sportkarrier
2023.05.29.

Mi történik, ha vége a sportkarrierednek?

Amióta az eszedet tudod, versenyszerűen sportolsz. Az edzésekről, felkészülésről, versenyekről szól az életed, ezzel kelsz és ezzel fekszel. Olyan erő hajt előre, ami lendületet ad más területeken is. Nem is tudnád elképzelni másképp. Elköteleződés és lemondás is egyben, hiszen gyakran jár anyagi áldozatokkal, baráti és családi kapcsolatok próbára tételével, háttérbe szoríthat sok mindent.

Edzés és hobbi: hogyan végezheted egyszerre?
#hobbi
2023.05.18.

Edzés és hobbi: hogyan végezheted egyszerre?

Mi lehetne jobb kedvcsináló az erősítő gyakorlatokhoz, mint ha egy olyan cselekvéssel párosítod őket, amit szeretsz? Íme, néhány ötlet, hogy hogyan tudnál mozogni olyan szabadidős tevékenység alatt, amikbe – reméljük - a te hobbid is beletartozik.