2013.06.24.
1 perces olvasási idő
Lisztérzékenyek is fogyaszthatják ezt az egyszerű, finom ételt. Már a neve is jól hangzik! Ki ne szeretné a füstölt sajtot vagy a csirkemellet?
Hozzávalók: Nehézség: közepes
- 1/2 kg csirkemellfilé
- 10 dkg füstölt sajt csíkokra vágva
- 10 dkg Kolozsvári füstölt szalonna csíkokra vágva
- 1 fej hagyma
- só
- ételízesítő
- bors, lestyán, tárkony (lehet szárított is)
- kevés olaj
- kevés rizsliszt
- 1 doboz tejföl
Elkészítése:
- A csirkemellfiléket jól befűszerezzük, majd kicsit állni hagyjuk.
- Éles késsel óvatosan felszúrjuk őket, és a belsejükbe teszünk pár csík szalonnát és füstölt sajtot.
- Kevés olajon átpirítjuk a töltött húsdarabokat és a maradék szalonnát, teszünk hozzá egy apró kockákra vágott hagymát, és kb 15 percig tovább sütjük fedő alatt.
- Ha kész a hús, megszórjuk egy kanál rizsliszttel, tárkonnyal és lestyánnal fűszerezzük, beleöntünk 1 doboz tejfölt, pár kanál vizet és jól összeforraljuk.
- Főtt, csavart tésztával tálaljuk.
Jó étvágyat kívánunk!