füstölt
#Receptek

Füstölt sajttal töltött tárkonyos csirkemellfilé lisztérzékenyeknek

2013.06.24.
1 perces olvasási idő

Lisztérzékenyek is fogyaszthatják ezt az egyszerű, finom ételt. Már a neve is jól hangzik! Ki ne szeretné a füstölt sajtot vagy a csirkemellet?

Hozzávalók: Nehézség: közepes

  • 1/2 kg csirkemellfilé
  • 10 dkg füstölt sajt csíkokra vágva
  • 10 dkg Kolozsvári füstölt szalonna csíkokra vágva
  • 1 fej hagyma
  • ételízesítő
  • bors, lestyán, tárkony (lehet szárított is)
  • kevés olaj
  • kevés rizsliszt
  • 1 doboz tejföl

Elkészítése:

  • A csirkemellfiléket jól befűszerezzük, majd kicsit állni hagyjuk.
  • Éles késsel óvatosan felszúrjuk őket, és a belsejükbe teszünk pár csík szalonnát és füstölt sajtot.
  • Kevés olajon átpirítjuk a töltött húsdarabokat és a maradék szalonnát, teszünk hozzá egy apró kockákra vágott hagymát, és kb 15 percig tovább sütjük fedő alatt.
  • Ha kész a hús, megszórjuk egy kanál rizsliszttel, tárkonnyal és lestyánnal fűszerezzük, beleöntünk 1 doboz tejfölt, pár kanál vizet és jól összeforraljuk.
  • Főtt, csavart tésztával tálaljuk.

Jó étvágyat kívánunk!

Kapcsolódó címkék

hús