vagdalthús
#Receptek

Vagdalthús májjal hízókúrázóknak

2013.08.13.
1 perces olvasási idő

Dobd fel a vagdalthúst csirkemájjal! Gondoltál már rá? Akkor itt az ideje, hogy megvalósítsd az elképzelésedet. Segítségképp itt egy recept, ami májat tartalmaz a hozzávalók között. Hízókúrázóknak és vashiányosoknak is ajánljuk.

Hozzávalók: (1 személyre)

  • Sertéshús 70g
  • Csirkemáj 20g
  • Tojás 1/3db
  • Zsemle 1/3db
  • Tej 2,8%-os 20ml
  • Kukoricaolaj 5g
  • Vöröshagyma 5g
  • Só, őrölt fehérbors, foghagyma, petrezselyemzöld ízlés szerint

Elkészítés:

A zsemlét tejbe áztatjuk, a májat megmossuk és lekaparjuk, vagy daráljuk, a sertéshúst megmossuk és daráljuk. A beáztatott zsemlét a tojással, májjal, a kockázott vöröshagymával, fűszerekkel, sóval és a darált sertéshússal összedolgozzuk. A masszából rudat formálunk és a kukoricaolajjal kikent tepsiben, fóliával lefedve, forró sütőben készre sütjük. Készíthetünk húspogácsát is ekkor bő (kb. 20g kukoricaolajban, vagy napraforgó olajban) zsiradékban süssük.

Nehézség: közepes

Jó étvágyat!

Kapcsolódó címkék

hús