Dobd fel a vagdalthúst csirkemájjal! Gondoltál már rá? Akkor itt az ideje, hogy megvalósítsd az elképzelésedet. Segítségképp itt egy recept, ami májat tartalmaz a hozzávalók között. Hízókúrázóknak és vashiányosoknak is ajánljuk.
Hozzávalók: (1 személyre)
- Sertéshús 70g
- Csirkemáj 20g
- Tojás 1/3db
- Zsemle 1/3db
- Tej 2,8%-os 20ml
- Kukoricaolaj 5g
- Vöröshagyma 5g
- Só, őrölt fehérbors, foghagyma, petrezselyemzöld ízlés szerint
Elkészítés:
A zsemlét tejbe áztatjuk, a májat megmossuk és lekaparjuk, vagy daráljuk, a sertéshúst megmossuk és daráljuk. A beáztatott zsemlét a tojással, májjal, a kockázott vöröshagymával, fűszerekkel, sóval és a darált sertéshússal összedolgozzuk. A masszából rudat formálunk és a kukoricaolajjal kikent tepsiben, fóliával lefedve, forró sütőben készre sütjük. Készíthetünk húspogácsát is ekkor bő (kb. 20g kukoricaolajban, vagy napraforgó olajban) zsiradékban süssük.
Nehézség: közepes
Jó étvágyat!