2010.01.02.
1 perces olvasási idő
Senki nem szereti a hétvégét házimunkával tölteni, ezért esett választásunk erre a gyorsan elkészíthető, biztos sikert ígérő receptre. Próbáld ki Te is, és meglátod, milyen könnyű elbűvölni a családot! Kínáld vashiányos vagy hízni vágyó barátaidat is!
Hozzávalók:
- 50 dkg rövid csőtészta
- 1 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 20 dkg friss spenót
- 3 evőkanál olaj
- 60 dkg darált hús
- 2 tojás
- 4 dl tejföl
- 10 dkg vaj
- 15 dkg reszelt sajt
Elkészítése:
- Vizet forralunk a tésztafőzéshez.
- A hagymát, a fokhagymát meghámozzuk, apróra vágjuk. A spenótot megtisztítjuk, megmossuk, apró darabokra tépkedjük.
- Felforrósítjuk az olajat, a hagymát megfuttatjuk rajta. Rátesszük a húst, és megpirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, belekeverjük a fokhagymát, és 15 percen át pároljuk.
- Belekeverjük a megtisztított a spenótot. Amikor levelei összeestek, levesszük a tűzről, és félretesszük hűlni.
- Közben a tésztát sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük és leöblítjük.
- A tojásokat kikeverjük 3 dl tejföllel, a vajjal, majd összekeverjük a tésztával, és a spenótos hússal. Ha szükséges, még fűszerezzük.
- A sütőt 200 fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. A tésztás masszát hőálló tálba tesszük, a tetejére öntjük a maradék tejfölt, megszórjuk a reszelt sajttal, és a sütőben addig pirítjuk, amíg szépen megpirul.
-
Felszeleteljük és tálaljuk. Kínálhatunk mellé külön tejfölt is.
Nehézség: közepes
Jó étvágyat kívánunk!
Receptek vashiányosoknak
- Zöldfűszeres lasagne vashiányosoknak
- Toszkán ravioli vashiányosoknak
- Gombával, belsőséggel töltött csirkecomb vashiányosoknak