A távoli kelet egy csipetnyi világát hoztuk el mostani receptünkben nektek, s ha kipróbáljátok biztosan ti is többször meg fogjátok főzni ezt a remek ételt. Lisztérzékenyeknek és vashiányosoknak is bátran ajánljuk.
Hozzávalók:
- 40 dkg csirkemáj
- 3 dkg szezámmag
- 2 db tojás
- 6 evőkanál kukoricaliszt
- 6 evőkanál gluténmentes morzsa
- só
- majoránna
- olaj a sütéshez
Köretnek ajánljuk a csőben sült karalábét!
Hozzávalók a csőben sült karalábéhoz:
- 2 karalábé
- 5 dkg vaj
- 1 evőkanál kukoricaliszt
- 2 dl tejszín
- 1 db tojás
- Só
- őrölt szerecsendió
- 1 evőkanál parmezán sajt
Hogyan készítsük el?
A csirkemájat sózzuk, majoránnával fűszerezzük, kukoricalisztbe forgatjuk, majd felvert tojásba tesszük, és a szezámmaggal elkevert gluténmentes morzsába forgatjuk. Ezután bő, forró olajban kisütjük és papírszalvétával az olajat leitatjuk. Köretként csőben sült karalábét adunk hozzá. A tisztított karalábét karikákra vágjuk és vízben megfőzzük, leszűrjük. A vajból és a kukoricalisztből rántást készítünk. 1 dl karalábé főzőlével és a tejszínnel felöntjük.
Habverővel kevergetve krémszerűvé főzzük, a tűzről levéve hozzáadjuk a tojást, elkeverjük. Ízesítjük sóval, őrölt borssal és őrölt szerecsendióval. A karalábészeleteket ezzel a mártással leöntjük és parmezán sajttal megszórva sütőben 190 fokon megsütjük. A szezámmagos rántott csirkemájat mellé tálaljuk.
Nehézség: nehéz
Jó étvágyat kívánunk!