Ritkán eszel nyulat vagy marhát, ezért nem tudod mit kezdj vele, ha mégis a konyhapultra kerül? Itt a segítség, készítsd el vadas mártásban, fogyaszd krokettel, tésztával vagy zsemlegombóccal. Lisztérzékenyek is fogyaszthatják.
Hozzávalók:
- 1 nyúl hátsó combja és gerince
- vagy 50 dkg marhahús / nyelv
- 2 sárgarépa
- 2 fehérrépa
- 1 kis zeller
- 1 fej hagyma
- 5 szem bors
- 2 dl tejföl
- 1 citrom
- mustár
- cukor
- zsír
- só
Hozzávalók a pácléhez:
- 2 gerezd fokhagyma
- 5 szem borókabogyó
- 5 szem koriander
- 1 szerecsendió
- 1 fej hagyma
- 8 szem bors
- 2 babérlevél
- 2 liter víz
Elkészítés:
A páclé összetevőit 20 percig főzzük. Amikor kihűlt, beletesszük a lehártyázott húst. Két-három napig pácoljuk. A főzés napján a húst letörölgetjük, forró zsírban átforgatjuk, vele pároljuk a zöldségeket, a hagymát és a borsot.
Amikor minden puha, a zöldséget átturmixoljuk, s visszatesszük a lébe. 2 evőkanál zsírból és a lisztből cukorral barna rántást készítünk, besűrítjük vele a zöldséglevet; citromlével, mustárral ízesítjük, tejfölözzük. A húst kivesszük a léből, és hűlni hagyjuk. Utána felszeleteljük, és pár perc alatt összeforraljuk a mártást.
Spagettivel, krokettel vagy zsemlegombóccal tálaljuk.
Nehézség: közepes
Jó étvágyat!