sztrapacska
#Receptek

Sztrapacska lisztérzékenyeknek

2010.09.26.
1 perces olvasási idő

Északi szomszédaink nemzeti eledele a sztrapacska. Vajon csak a szlovákoknak ízlik ez az egyszerű étel? Kóstoltasd meg lisztérzékeny és hízni vágyó ismerőseiddel, barátaiddal, családtagjaiddal is.

Hozzávalók:

  • 4-5 nagyobb burgonya
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 25 dkg túró vagy juhtúró
  • gluténmentes lisztkeverék
  • 1 tojás

Elkészítése:

A burgonyát meghámozzuk, majd apró lyukú reszelőn lereszeljük. Hozzáadunk egy kevés sót, egy tojást és annyi lisztet, amennyit felvesz. A tészta ne legyen túl sűrű, de túl lágy sem! Akkor jó, ha a fakanál megáll benne.

A masszát forró vízbe szaggatjuk, és mikor a víz tetejére jön, leszűrjük. A füstölt szalonnát apró kockára vágjuk, és kisütjük. A kifőtt galuskát a szalonna zsírjába szedjük, majd a túróval összekeverjük. A túrós sztrapacskának a tetejére rászórjuk a sült szalonnát. Melegen tálaljuk.

Nehézség: közepes

Receptek lisztérzékenyeknek