Északi szomszédaink nemzeti eledele a sztrapacska. Vajon csak a szlovákoknak ízlik ez az egyszerű étel? Kóstoltasd meg lisztérzékeny és hízni vágyó ismerőseiddel, barátaiddal, családtagjaiddal is.
Hozzávalók:
- 4-5 nagyobb burgonya
- 10 dkg füstölt szalonna
- 25 dkg túró vagy juhtúró
- gluténmentes lisztkeverék
- 1 tojás
- só
Elkészítése:
A burgonyát meghámozzuk, majd apró lyukú reszelőn lereszeljük. Hozzáadunk egy kevés sót, egy tojást és annyi lisztet, amennyit felvesz. A tészta ne legyen túl sűrű, de túl lágy sem! Akkor jó, ha a fakanál megáll benne.
A masszát forró vízbe szaggatjuk, és mikor a víz tetejére jön, leszűrjük. A füstölt szalonnát apró kockára vágjuk, és kisütjük. A kifőtt galuskát a szalonna zsírjába szedjük, majd a túróval összekeverjük. A túrós sztrapacskának a tetejére rászórjuk a sült szalonnát. Melegen tálaljuk.
Nehézség: közepes
Receptek lisztérzékenyeknek
- Amerikai palacsinta lisztérzékenyeknek
- Almás kukoricasaláta lisztérzékenyeknek
- Diós vagy mandulás félhold lisztérzékenyeknek
- Spenót tükörtojással lisztérzékenyeknek