2009.11.19.
1 perces olvasási idő
Könnyen elkészíthető, gyors, finom receptre vágysz? Kóstold meg ezt az ínycsiklandó egytálételt, melyet lisztérzékenyek is bátran fogyaszthatnak!
Hozzávalók:
- 75 dkg sertés szűzpecsenye vagy csirkemmell
- 2 evőkanál olaj + 1 evőkanál vaj
- 2 dl húsleves (kockából)
- 20 dkg krémsajt (pl.tömlős camping sajt)
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 csokor vegyes zöldfűszer (bazsalikom, majoranna, oregano, zsálya)
- 1/2 szerecsendió reszelve, só, bors
Elkészítése:
- A húst kockára vágjuk és az olaj és vaj keverékén aranybarnára pirítjuk. Sóval, borssal, szerecsendióval fűszerezzük, majd fedő alatt még 15 percig sütjük-pároljuk.
- Ezután a húst kivesszük. A visszamaradt pecsenyelét felöntjük a húslevessel és összeforraljuk.
- Belekeverjük a krémsajtot és addig főzzük, amíg fel nem olvad.
- Rászórjuk a finomra vágott fokhagymát és a fűszereket, visszarakjuk a húst, és összeforraljuk.
- Köretként galuskát kínálunk hozzá.
Jó étvágyat kívánunk!
Nehézség: közepes