pulykamell
#Receptek

Lecsós pulykamell lisztérzékenyeknek

2010.10.02.
1 perces olvasási idő

Ha száraznak találod a natúr pulykamellet, nyugodtan készítsd levesebbre. Finomabb lesz, és könnyeben csúszik majd. Kínáld lisztérzékeny barátaidat és családtagjaidat is nyugodt szívvel.

Hozzávalók:

  • lecsó50 dkg pulykamell
  • 1 kicsi csípős paprika
  • 50 dkg zöldpaprika
  • 40 dkg paradicsom
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gluténmentes erőleveskocka / ételízesítő
  • 1 teáskanál gluténmentes gulyáskrém
  • olaj

Elkészítés:

A húst kockákra vagy vékony szeletekre vágva kevés olajban átforgatjuk, hogy minden oldalán fehér színt kapjon, majd egy tálba szedjük. Az apróra vágott hagymát a maradék olajon megpároljuk, beletesszük a paradicsomot (előzőleg a héját lehúzzuk), aztán a felszeletelt paprikát, végül az elősütött húst.

Kevés vízben összekeverjük a leveskockát és a gulyáskrémet, s ráöntjük a húsra. Fedő nélkül felforraljuk, majd takaréklángon kb. 40 percig főzzük. Ha szükséges, megsózzuk. Párolt rizzsel vagy tarhonyával tálaljuk.

Nehézség: könnyű

Kapcsolódó címkék

étrend