
Kukoricaliszt-leves galuskával lisztérzékenyeknek
2018.09.29.
0 perces olvasási idő
Látogatóba jön egy lisztérzékeny rokonod vagy barátod és nem tudod mit főzz? Segíthetünk. Kukoricalisztet fogyaszthatnak lisztérzékenyek, úgyhogy ezt használjuk alábbi receptünkben.
Hozzávalók:
Leves:
- 2 dkg zsiradék
- 4 dkg kukoricaliszt
- 2 liter csontleves
- 1 leveskocka
Galuska:
- 10 dkg kukoricadara
- 2 dl forró sós víz
- 1 kávéskanálnyi zsiradék
- 1 egész tojás
Elkészítés:
A felhevített zsiradékon megpirítjuk a kukoricalisztet, felöntjük 2 liter csontlevessel és kevergetve felfőzzük. Tálalás előtt feloldunk benne egy leveskockát.
A galuskához a forró sós vízben megfőzzük a kukoricadarát. Ha kihűlt, hozzáadunk egy kávéskanálnyi zsiradékot és egy tojást. Fél óráig főzzük.
Nezézség: könnyű
Jó étvágyat!