Lisztérzékeny vagy cukorbeteg ismerősök, barátok látogatnak meg egy nyári délutánon és nem tudod mivel kínáld őket, ami biztosan kockázatmentes számukra is? Itt a segítség, friss és finom az alábbi recept alapján elkészített csirkemell.
Hozzávalók:
- 1 filézett csirkemell
- 30 dkg (laska)gomba
- 1 doboz tejfel
- 20 dkg reszelt sajt
- 2 x 2 evőkanál olaj
- 2 x 1 evőkanál rizsliszt
- só,bors, fűszerek
- petrezselyemzöld
Elkészítés:
A csirkemellet vékony szeletekre vágjuk, bedörzsöljük fűszerekkel, és fél órát állni hagyjuk.
Közben a felszeletelt gombát, 2 ek olajon megpirítjuk, jól megfűszerezzük. Ha a levét elfőtte, tejfeles habarással sűrítjük.
Ezután a húst 2 ek. olajon hirtelen átsütjük, majd kivesszük és félretesszük.
A maradék fűszeres olajba egy kanál lisztet szórunk, megpirítjuk, majd felöntjük vízzel, ízesítjük és felforraljuk. Esetleg ebbe is tehetünk 1-2 kanál tejfölt.
Egy jénai tálat vagy a tetejét meglocsolunk a szafttal, beletesszük a hússzeleteket, jól megrakjuk a gombás töltelékkel, és a tetejét megszórjuk reszelt sajttal. 180°C-on addig sütjük, míg a sajt szépen ráolvad és megpirul.
Nehézség: közepes
Jó étvágyat!