
Burgonyás keksz liszt- és laktózérzékeknek
2013.07.28.
0 perces olvasási idő
Liszt- vagy laktózérzékeny barátaid jönnek látogatóba? Lepd meg őket egy kis kedvességgel, és süss burgonyás kekszet, kávé és tea mellé egyaránt ideális.
__hirdetés__
Hozzávalók:
- 10 dkg rizsliszt
- 15 dkg burgonya
- 1 evőkanál zsiradék
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- só
Elkészítés:
A megmosott burgonyát héjában megfőzzük, leszűrjük, megtisztítjuk, forrón áttörjük. Összekeverjük a liszttel a szódabikarbónával, a sóval, a zsiradékkal és annyi vízzel, hogy könynyen gyúrható massza legyen. Félujjnyi vastagra kinyújtjuk, és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Zsiradékkal kikent sütőformába tesszük, és forró sütőben megsütjük.
Nehézség: könnyű
Jó étvágyat!