Kekszet majszolunk tízóraira, kávé mellé és a filmnézés közben is. Miért fizess érte, ha egyszerűen meg tudod csinálni te is otthon? Köztudottan mindenből jobb a házilag készített. Lentebb egy rizslisztes keksz receptjét olvashatod, amit lisztérzékenyek is fogyaszthatnak.
Hozzávalók:
(10 személyre)
- 30 dkg rizsliszt
- 8 dkg cukor
- 2 db tojás
- 10 dkg margarin
- 1 kávéskanál vaníliás cukor
- 1 kávéskanál sütőpor
Elkészítés:
A rizslisztet a cukorral, a tojással, a szobahőmérsékleten tartott margarinnal, vaníliás cukorral, sütőporral összemorzsoljuk, majd annyi langyos vizet adunk hozzá, hogy könnyen formálható tésztát kapjunk. Ezután meleg helyen legalább fél órát pihentetjük, és a húsdarálóra szerelt kekszformán átengedve tetszés szerinti alakzatra formáljuk. Ezután a zsiradékkal kikent sütőlemezre rakva, előmelegített sütőben, a közepesnél gyengébb erősség mellett rózsaszínűre sütjük. A megsült kekszet kiszedve még melegen lehetőleg takarjuk le alufóliával, hogy ne száradjon ki.
Nehézség: könnyű
Jó étvágyat!