rizsliszt
#Receptek

Keksz lisztérzékenyeknek

2013.07.12.
1 perces olvasási idő

Kekszet majszolunk tízóraira, kávé mellé és a filmnézés közben is. Miért fizess érte, ha egyszerűen meg tudod csinálni te is otthon? Köztudottan mindenből jobb a házilag készített. Lentebb egy rizslisztes keksz receptjét olvashatod, amit lisztérzékenyek is fogyaszthatnak.

Hozzávalók:

(10 személyre)

  • 30 dkg rizsliszt
  • 8 dkg cukor
  • 2 db tojás
  • 10 dkg margarin
  • 1 kávéskanál vaníliás cukor
  • 1 kávéskanál sütőpor

Elkészítés:

A rizslisztet a cukorral, a tojással, a szobahőmérsékleten tartott margarinnal, vaníliás cukorral, sütőporral összemorzsoljuk, majd annyi langyos vizet adunk hozzá, hogy könnyen formálható tésztát kapjunk. Ezután meleg helyen legalább fél órát pihentetjük, és a húsdarálóra szerelt kekszformán átengedve tetszés szerinti alakzatra formáljuk. Ezután a zsiradékkal kikent sütőlemezre rakva, előmelegített sütőben, a közepesnél gyengébb erősség mellett rózsaszínűre sütjük. A megsült kekszet kiszedve még melegen lehetőleg takarjuk le alufóliával, hogy ne száradjon ki.

Nehézség: könnyű

Jó étvágyat!