A császármorzsa osztrák eredetű, az Osztrák-Magyar Monarchia idejéből származik. Készítsd el könnyedén alábbi receptünk segítségével, és hidd el, mindenki nagyon elégedett lesz vele. Kínáld lisztérzékenyeknek és hízni vágyóknak is!
Hozzávalók:
- kb. 10 dkg kukoricadara
- 1-2 evőkanál rizsliszt
- vaj / margarin / olaj
- vaníliás cukor
- 2-3 dl tej
- porcukor
- mazsola
- 2 tojás
- lekvár
Elkészítés:
A kukoricadarát kb. 1 dl tejjel meglocsoljuk, és 10 percig állni hagyjuk. Közben a tojásfehérjéket felverjük egy kevés sóval és cukorral, majd a tojások sárgáját hozzáadjuk a kukoricadarához a rizsliszttel együtt, és annyi tejet adunk hozzá, hogy sűrűbb palacsintatésztát kapjunk. A masszát simára keverjük, majd a végén óvatosan hozzáadjuk a tojáshabot, végül a beáztatott mazsolát.
Egy nagy átmérőjű nyeles serpenyőben kb. 2-3 dkg vajat felforrósítunk, és a masszát beleöntjük, mintha palacsintát sütnénk belőle. Ha az alsó része összeáll, akkor egy fakanállal óvatosan el kezdjük kevergetni, felaprózni a lesült alsó felének a felkaparásával. Mindezt addig csináljuk, amíg az egész massza át nem sül, megszilárdul, és picikét megpirul (kb. 20 perc).
A végén lekvárt teszünk rá, és meghintjük porcukorral.
Nehézség: könnyű
Jó étvágyat!