csaszarmorzsa
#Receptek

Klasszikus desszert akár lisztérzékenyeknek is: császármorzsa

2018.11.11.
1 perces olvasási idő

A császármorzsa osztrák eredetű, az Osztrák-Magyar Monarchia idejéből származik. Készítsd el könnyedén alábbi receptünk segítségével, és hidd el, mindenki nagyon elégedett lesz vele. Kínáld lisztérzékenyeknek és hízni vágyóknak is!

Hozzávalók:

  • kb. 10 dkg kukoricadara
  • 1-2 evőkanál rizsliszt
  • vaj / margarin / olaj
  • vaníliás cukor
  • 2-3 dl tej
  • porcukor
  • mazsola
  • 2 tojás
  • lekvár

Elkészítés:

A kukoricadarát kb. 1 dl tejjel meglocsoljuk, és 10 percig állni hagyjuk. Közben a tojásfehérjéket felverjük egy kevés sóval és cukorral, majd a tojások sárgáját hozzáadjuk a kukoricadarához a rizsliszttel együtt, és annyi tejet adunk hozzá, hogy sűrűbb palacsintatésztát kapjunk. A masszát simára keverjük, majd a végén óvatosan hozzáadjuk a tojáshabot, végül a beáztatott mazsolát.

Egy nagy átmérőjű nyeles serpenyőben kb. 2-3 dkg vajat felforrósítunk, és a masszát beleöntjük, mintha palacsintát sütnénk belőle. Ha az alsó része összeáll, akkor egy fakanállal óvatosan el kezdjük kevergetni, felaprózni a lesült alsó felének a felkaparásával. Mindezt addig csináljuk, amíg az egész massza át nem sül, megszilárdul, és picikét megpirul (kb. 20 perc).
A végén lekvárt teszünk rá, és meghintjük porcukorral.

Nehézség: könnyű

Jó étvágyat!