Meguntad a rántott húst és a sült húst? Tedd változatosabbá és egészségesebbé étrended alábbi receptünk segítségével! Ajánljunk lisztérzékenyeknek és chronosoknak is.
Hozzávalók:
- 8 zöldpaprika
- 10 dkg paradicsompüré
- 40 dkg darált sertéshús
- 1-2 csapott evőkanál rizsliszt
- 1 kis fej vöröshagyma
- 8 dkg félig főtt rizs
- 2 evőkanál olaj
- zellerlevél
- 1 tojás
- cukor
- bors
- só
Elkészítés:
A paprikákat kicsumázzuk, kikaparjuk az erét és a magjait is. Az apróra vágott vöröshagymát kevés olajon megfonnyasztjuk.
A darált húsba belekeverjük a fonnyasztott hagymát, a félig főtt rizst, a tojást, és sóval, borssal ízesítjük. A jól eldolgozott masszát óvatosan, nem túl szorosan beletöltjük a paprikákba. A paradicsompüréhez egy liter vizet, sót, zellerlevelet adunk, és felforraljuk. Ebben a lében lassú tűzön, fedő alatt puhára főzzük a megtöltött paprikákat.
Közben a lisztből és az olajból világos rántást készítünk, és a paprikákra öntve az egészet összeforraljuk. Kidobjuk a zellerlevelet, s a kész ételt ízlés szerint sózzuk és cukrozzuk. Sós vízben főtt burgonyával tálaljuk.
Nehézség: könnyű
Jó étvágyat!