A magyarok egyik hagyományos étele a palócleves, készítsd el te is otthon. A magyarok specialitásával kínáld lisztérzékeny barátaidat is.
__hirdetés__
Hozzávalók:
- 30 dkg marhahús
- 25 dkg zöldbab
- 25 dkg burgonya
- 4 evőkanál olaj
- 1 púpozott evőkanál rizsliszt
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 fej vöröshagyma
- fűszerpaprika
- petrezselyem
- őrölt kömény
- babérlevél
- őrölt bors
- 2 dl tejföl
- só
Elkészítés:
Az olajon megfonnyasztjuk a finomra vágott vöröshagymát. Lehúzzuk a tűzről, megszórjuk pirospaprikával, elkeverjük benne, majd kevés vizet hozzáöntve megpároljuk a hagymát.
Utána hozzáadjuk a kockákra vágott marhahúst, sóval, őrölt borssal, babérlevéllel, zúzott fokhagymával és őrölt köménnyel fűszerezzük. Ha a hús kicsit megfehéredett, egy jó ujjnyi vizet öntünk alá, és fedő alatt majdnem puhára pároljuk. (Ha a víz elfő, pótolni kell.)
Felöntjük 1,5 liter vízzel, beletesszük a kicsire kockázott burgonyát és a megtisztított, feldarabolt zöldbabot. A rizslisztből a tejföllel habarást készítünk, s ha már minden puha, besűrítjük a levest. Tálalás előtt megszórjuk finomra vágott petrezselyemmel.
Nehézség: közepes
Jó étvágyat!