2013.08.16.
0 perces olvasási idő
Kevés pénzből szeretnél laktató ételt készíteni? Próbáld ki a sárga burgonyalevest, amit lisztérzékenyek is fogyaszthatnak.
Hozzávalók:
- 10 dkg füstölt szalonna
- 1 kis fej hagyma
- 40 dkg burgonya
- 100 ml joghurt
- 1 zöldpaprika
- majoránna
- kurkuma
- 1 citrom
- só
Elkészítés:
Nagyon apró kockára vágott füstölt szalonnát olvasztunk, majd a töpörtyűt kiszedjük. A zsíron megfonnyasztjuk a reszelt hagymát, rászórunk 1 kevés majoránnát és kurkumát, végül ráreszeljük egy egész citrom héját.
Hozzáadjuk a kockára vágott burgonyát, felöntjük vízzel, megsózzuk, és megfőzzük egy darab zöldpaprika társaságában.
Ha kész, és már kihűlt egy kicsit, egy pohárka elhabart joghurttal savanyítjuk, és szárazon pirított tökmagbelet kínálunk mellé.
Nehézség: könnyű
Jó étvágyat!