zöld
#Receptek

Zöld paradicsom csatni

2016.08.07.
0 perces olvasási idő

Szeretnél valami különleges mártogatóst a húsételeid mellé? Próbáld ki a zöld paradicsom csatnit! Az alábbi recept alapján elkészült csatnit lisztérzékenyek és csontritkulásban szenvedők is fogyaszthatnak.

Hozzávalók:csatni

  • 20 zöld paradicsom héjával feldarabolva
  • 5 piros alma héjával feldarabolva
  • 3 piros húsos paprika, kimagozva, feldarabolva
  • 4 hagyma, megtisztítva, feldarabolva
  • 1 1/2 evőkanál só
  • 1 1/2 evőkanál bors
  • 1 1/2 teáskanál fahéj
  • 3/4 teáskanál őrölt szegfűszeg
  • 2 1/2 csésze cukor
  • 2 csésze almaecet (vagy 1/2 csésze almalé + 1 és 1/2 csésze fehér borecet)

Elkészítés:

Mindent beleteszünk egy nagy lábosba, és lassan, közepes melegen felfőzzük. 30 percig fedő nélkül csendesen főzzük, néha-néha megkavarjuk. Előkészített, forró csavaros üvegekbe öntjük, s azonnal lezárjuk.

Nehézség: könnyű

Jó étvágyat!