2013.06.19.
1 perces olvasási idő
A nagy nyári melegben ki ne vágyna gyorsan és könnyen elkészíthető, frissítő, könnyű ételre? Próbáld ki receptünket, hidd el, nem fogsz csalódni! Fogyasszák bátran az allergiások, az epebetegek és a gyomorfekélyesek is.
Hozzávalók:
- 2 db cukkini
- 2 db csirkemell
- petrezselyem
- olívaolaj
- 10 dkg sajt
- tej
- liszt
- só
- bors
- ételízesítő
Elkészítése:
- A cukkínit megmossuk, felkarikázzuk ésenyhén megszórjuk ételízesítővel. Serpenyőbe tesszük és kevés vízzel megpároljuk.
- A csíkokra vágott húst pici olívaolajon hirtelen megpirítjuk, sóval, borssal fűszerezzük.
- A tejből, lisztből, sajtból mártást készítünk, belekeverjük az aprór vágott petrezselyem zöldet, és a felét összekeverjük a hússal.
- Kivajazott, hőálló tálba tesszük a cukkíni felét, ráöntjük a húst, mjd beborítjuk a cukkíni másik felével.
-
A tetejét a maradék sajtmártásal meglocsoljuk, megszórjuk reszelt sajttal és pirosra sütjük.
Nehézség: könnyű