2018.08.07.
0 perces olvasási idő
Kapormártással feldobhatjuk húsételeinket illetve tésztához is remekül passzol. Lentebb egy olyan kapormártás receptjét olvashatod, amit egyszerű elkészíteni, emellett lisztérzékenyek is fogyaszthatják
Hozzávalók:
- 2 csomó kapor
- 1-2 evőkanál rizsliszt
- 1 kis fej vöröshagyma
- 3 evőkanál olaj
- 6 dl csontlé
- 4 dl tejföl
- 1 citrom
- cukor
- só
Elkészítés:
A lisztből világos rántást készítünk, és először az apróra vágott hagymát óvatosan áthevítjük benne, majd az apróra vágott kaprot is. Csontlével vagy húslével felengedjük, sóval, szűrt citromlével, cukorral ízesítjük. Rövid idő alatt jól kiforraljuk. (Aki nem szereti a kapor száracskáit, az át is szűrheti.) Tejföllel dúsítjuk, és még egyszer felforraljuk.
Főtt húsokhoz (marha, pulyka stb.), töltött tökhöz tálaljuk.
Nehézség: könnyű
Jó étvágyat!