2019.08.10.
0 perces olvasási idő
A tejfölös burgonyafőtelék remek köret, de önmagában is megállja a helyét. Készítsd el te is receptünk alapján, így lisztérzékenyek is fogyaszthatják!
Hozzávalók:
- 1,5 kg burgonya
- 1-2 evőkanál zsír / olaj
- 1 evőkanál finomra vágott hagyma
- 1-2 evőkanál rizsliszt / kukoricaliszt
- 2 babérlevél
- pirospaprika
- majoránna
- 1 dl tejföl
- (ecet)
- bors
- olaj
- só
Elkészítés:
A meghámozott, feldarabolt burgonyára annyi vizet öntünk, amennyi éppen ellepi. Megsózzuk, hozzáadjuk a babérlevelet, és puhára főzzük. A zsírból vagy olajból és a rizslisztből világosbarna rántást készítünk, beletesszük a finomra vágott hagymát, megszórjuk egy késhegynyi pirospaprikával, felengedjük hideg vízzel és a főtt burgonya levével. Simára elkeverjük, és a burgonyára öntjük. A berántott főzelékbe tesszük a tejfelt, (ecetet), tört borsot, majoránnát, és felforraljuk.
Nehézség: könnyű
Jó étvágyat!