Az almás rétest mindenki szereti. Miért ne próbálnál meg valami különlegesebbet is? Lentebb a spenótos-sajtos rétes receptjét olvashatod, amivel vashiányosokat és cukorbetegeket is bátran kínálhatsz.
Hozzávalók:
- 30 dkg friss spenót
- 4 dkg reszelt parmezán
- 15 dkg mozzarella
- 2 gerezd fokhagyma
- extra szűz olívaolaj
- 2 kávéskanál ételízesítő
- bors
- 1 csomag leveles tészta
- 1 tojás
Elkészítés:
A kész leveles tésztát terítsd ki egy sütőpapírral bélelt tepsiben (így nem ragad oda és nem kell elmosnod a tepsit sem). A spenótleveleket vágd 1 centiméteres csíkokra. Egy serpenyőben forrósítsd fel az olajat, add hozzá a 2 gerezd fokhagymát, utána pedig a spenótot. Szórd meg ételízesítővel és borssal. Kb. 15 perc után, amikor már megfonnyadt a spenót, vedd le a tűzről, és tedd egy tálba. Ne felejtsd el kihalászni a fokhagymagerezdeket. Add hozzá a parmezánt és a felvert tojást, majd egyenletesen oszd el a leveles tésztán. Euzután egyenletesen szórd meg a felkockázott mozzarellával. Tekerd fel a tésztát, tetszés szerint megkenheted tojássárgájával, és egy villával szurkáld meg a tetejét. Kb. 200 fokos sütőben 15-20 perc alatt elkeszül.
Nehézség: könnyű
Jó étvágyat!