
Spenótgombóc vegetáriánusoknak
2013.10.14.
0 perces olvasási idő
Vegetáriánusoknak és vashiányosoknak ajánljuk ezt a finom köretet, de pompásan illik vadasokhoz és különböző erős ízvilágú húsételekhez.
Hozzávalók:
- 1/2 kg friss spenót
- 3 zsemle
- 3 tojás
- 2 kanál zsemlemorzsa
- 2-3 cikk fokhagyma
- só
- bors
- a sütéshez olaj
Elkészítés:
1/2 kg spenótot enyhén sós vízben 5 percig főzünk, leszűrjük, átteszük egy tálba. 3 zsemlét megáztatunk, kifacsarva hozzátesszük, ehhez jön még 3 tojás, só, bors, 2-3 cikk fokhagyma reszelve, 2 kanál zsemlemorzsa, ezeket összemixeljük. Forró, bő olajba kanállal beleszaggatjuk. Krumplipüré a legjobb hozzá.
Nehézség: könnyű
Jó étvágyat!