gomba
#Receptek

Gombás máj sütőben sütve vashiányosoknak

2013.09.27.
1 perces olvasási idő

Szeretnél valami különlegesebbet készíteni májból, mint az egyszerű pirított máj? Alábbi receptünk nem nehéz, de mindenki imádni fogja a benne rejlő ízkombinációt! Vashiányosok is bátran fogyasszák!

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkemáj
  • 30 dkg gomba (én csiperkével csinálom)
  • 1 dl húsleves
  • 1 dl száraz fehérbor
  • bors
  • liszt
  • babérlevél
  • petrezselyem

Elkészítés:

A csirkemájat megmosom, megtisztítom, sózott, borsozott lisztbe forgatom, és kevés olajon kisütöm. A májnak csak pár perc sütésre van szüksége. A kész májat egy kisebb tepsibe teszem.

Közben megpárolom a gombát, majd ráteszem a tepsiben a májra.

Egy dl húslevesben (illetve ha az épp nincs, akkor én leveskockából szoktam lét csinálni, de akkor vigyázni kell a máj sózásával, mert már ugye a leveskocka is sós) kiforralok 1 nagyobb babérlevelet. Egy fej apróra vágott hagymát olajon megpárolok, majd hozzáadok 1 dl fehérbort és a babérleveles húslét, és ezt is a májra öntöm. Megszórom petrezselyemmel, és a sütőben kb. 200 fokon 15 percig lefedve sütöm.

Nehézség: könnyű

Jó étvágyat!