El tudod képzelni a gyömbér, a fahéj és a máj külön-külön is karakteres ízvilágának találkozását? Nehezedre esik, igaz? Készítsd el a konyhában, hogy meggyőződj róla: ami meglepően különleges, az nem rossz! Vashiányosoknak is ajánljuk.
Hozzávalók:
- 50 dkg máj (legjobb szárnyasmáj vagy borjúmáj)
- 1/2 dl szójaszósz
- 1 evőkanál olívaolaj
- nyers gyömbér
- 1 dl húsleves
- 1 dl vöröbor
- kevés olaj
- őrölt fahéj
- csipet bors
- kevés só
Elkészítés:
A májat felcsíkozzuk, majd ráöntjük a szójaszószt és az olívaolajat. Mintegy fél órát hagyjuk ebben pácolódni. A gyömbért nagyon apró darabkákra vágjuk (mondanám a fokhagymanyomót, de nekem még sosem sikerült rajta átpréselnem). A felszecskázott gyömbért kevés olajon megpirítjuk, majd rátesszük a májat, és óvatosan kevergetve megpirítjuk (mint a resztelt májat). Felöntjük a húslével és a borral, ízlés szerint fűszerezzük őrölt fahéjjal és egy késhegynyi borssal, majd hagyjuk, hogy a leve elfőjön. A tűzről levéve egy csipet sóval mehintjük.
Köretnek rizst ajánlok hozzá (pl. őrölt gyömbérrel vagy kurkumával együtt főzve), mellé nyers, felvágott kínai kelt.
Nehézség: könnyű
Jó étvágyat!