2016.08.10.
0 perces olvasási idő
Ha szereted a májat, akkor tetszeni fog az alábbi recept. A májas csirkemellet igazán könnyű elkészíteni és nem terheli a gyomrot. Ajánljuk lisztérzékeny, laktózérzékeny és vashiányos olvasóink figyelmébe.
Hozzávalók:
- 20 dkg csirkemell filé / pulykamell filé
- bors
- majoránna
- bazsalikom
- só
- 1 piros kaliforniai paprika
- 30 dkg csirkemáj
- 1 fej hagyma
- 3 evőkanál olaj
Elkészítés:
Az olajon megpirítjuk az apró kockákra vágott csirkemellet, fűszerezzük, majd félretesszük.
Egy másik serpenyőben megdinszteljük az apróra vágott hagymát, kb. 10 percig sütjük, pároljuk. Ezután belerakjuk a májat, és ezzel puhára pároljuk, majd lepirítjuk. A kész májhoz adjuk a sült csirkemellet, és óvatosan összekeverjük.
Tálaláskor megsózzuk, és a tetejét bőven megszórjuk apróra vágott piros kaliforniai paprikával.
Nehézség: könnyű
Jó étvágyat!