Szeretnél valami izgalmasabb köretet kipróbálni, mint a sült krumpli vagy a krumplipüré? Próbáld ki a rösztit! Ezt lisztérzékenyek is bátran fogyaszthatják.
Hozzávalók:
- 1 kg krumpli
- 10 dkg vaj / olaj
- 1-2 fej hagyma
- ételízesítő
- őrölt bors
- só
Elkészítés:
A krumplit héjáhan megfőzzük, és még melegen meghámozzuk. Hagyjuk megdermedni. Nagy lyukú reszelőn a hagymával együtt lereszeljük és fűszerezzük. Két tenyerünk közt 1-2 kanálnyi masszát kissé összelapítunk, deszkára tesszük, majd pl. borospohárral formákat szúrunk ki belőle. Serpenyőben a vaj / olaj negyed részét megolvasztjuk, beletesszük az alakzatokat, és lassú tűzön aranybarnára sütjük. Pár perc múlva óvatosan megfordítjuk, és a másik oldalát is aranybarnára sütjük. A többi adagot is így készítjük el. Fatálon vagy tányéron tálaljuk.
Nehézség: könnyű
Jó étvágyat!