Ha szereted a laktató, rakott ételeket, akkor tetszeni fog ez a marhahús alapú, majonézes étel. Lisztérzékeny vendégeidet bátran kínáld!
Hozzávalók:
- 30 dkg teljesen tiszta zsírmentes marhahús (fehér-vagy feketepecsenye / felsál)
- 1 kis üveg / flakon gluténmentes majonéz
- 2 kg tisztított burgonya felkarikázva
- 1 nagy fej hagyma
- 10 dkg reszelt sajt
- 3 db babérlevél
- 1 evőkanál olaj
- bors
- só
Elkészítés:
Az előkészített marhahúst nagyon apró, 1 cm-es kockákra vágjuk. Egy közepes tepsi alját bekenjük olajjal. Beletesszük egyenletesen elrendezve a burgonya felét, majd erre a húst. Megszórjuk borssal, sóval, babérlevél darabkákkal és az apróra vágott hagymával. Erre kerül a burgonya másik fele. Ezt is megsózzuk, és elosztjuk rajta a majonézt. Jól befedjük alufóliával, és előmelegített sütőben legalább 1 óra 30 percig közepes lángon sütjük.
Ezután levesszük a fóliát, és megszórjuk reszelt sajttal. Még 10 percig sütjük, hogy a sajt rápiruljon. Vendégvárónak is kiváló – dupla adaggal.
Ecetes almapaprikával tálaljuk.
Nehézség: könnyű
Jó étvágyat!