majonáz
#Receptek

Majonézes hús lisztérzékenyeknek

2019.08.09.
1 perces olvasási idő

Ha szereted a laktató, rakott ételeket, akkor tetszeni fog ez a marhahús alapú, majonézes étel. Lisztérzékeny vendégeidet bátran kínáld!


Hozzávalók:

  • 30 dkg teljesen tiszta zsírmentes marhahús (fehér-vagy feketepecsenye / felsál)
  • 1 kis üveg / flakon gluténmentes majonéz
  • 2 kg tisztított burgonya felkarikázva
  • 1 nagy fej hagyma
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 3 db babérlevél
  • 1 evőkanál olaj
  • bors

Elkészítés:

Az előkészített marhahúst nagyon apró, 1 cm-es kockákra vágjuk. Egy közepes tepsi alját bekenjük olajjal. Beletesszük egyenletesen elrendezve a burgonya felét, majd erre a húst. Megszórjuk borssal, sóval, babérlevél darabkákkal és az apróra vágott hagymával. Erre kerül a burgonya másik fele. Ezt is megsózzuk, és elosztjuk rajta a majonézt. Jól befedjük alufóliával, és előmelegített sütőben legalább 1 óra 30 percig közepes lángon sütjük.
Ezután levesszük a fóliát, és megszórjuk reszelt sajttal. Még 10 percig sütjük, hogy a sajt rápiruljon. Vendégvárónak is kiváló – dupla adaggal.
Ecetes almapaprikával tálaljuk.

Nehézség: könnyű

Jó étvágyat!

Kapcsolódó címkék

hús