2010.01.04.
0 perces olvasási idő
Az alábbi leves nem csak ízletes és tápláló, de pillanatok alatt - kezdők által is - elkészíthető! Fogyaszthatják chronosok is.
Hozzávalók:
- Csirkemell 400 g
- Sárgarépa 200 g
- Petrezselyemgyökér 150 g
- Vöröshagyma 50 g
- Margarin 40 g
- Búzaliszt 20 g
- Tojássárgája 2 db
- Citrom 1 db
- Só, zöldpetrezselyem ízlés szerint
Elkészítése:
- A csirkemelleket és a megtisztított, hasábokra vágott zöldségeket a hagymával másfél liter vízben puhára főzzük. Ezután a csirkemellet lebőrözzük, kicsontozzuk.
- Az egyik csirkemellet vékony metéltre vágjuk, a másikat a zöldségekkel együtt összeturmixoljuk.
- A lisztből a margarinnal, a finomra vágott zöldpetrezselyemmel világos rántást készítünk és a levest ezzel besűrítjük.
-
Ízesítjük, majd készre főzzük. A tűzről levéve belecsurgatjuk a tojássárgákat.
Nehézség: könnyű
Jó étvágyat kívánunk!