Készítsünk egy remek ételt, amelyhez nem is lesz szükség különösebben nagyobb szaktudásra! Csupán kedvre és némi odafigyelés kell hozzá. Bátran kínálhatjuk lisztérzékeny ismerőseinket is!
Hozzávalók:
- 50 dkg csirkemell filé
- 10 dkg füstölt sajt csíkokra vágva
- 10 dkg Kolozsvári füstölt szalonna csíkokra vágva
- bors, lestyán, tárkony (lehet szárított is)
- gluténmentes ételízesítő
- 1 fej hagyma
- 1 doboz tejföl
- rizsliszt
- olaj
- só
Hogyan készítsük el?
A csirkemelleket jól befűszerezzük, majd kicsit állni hagyjuk. Éles késsel óvatosan felszúrjuk őket, és a belsejükbe teszünk pár csík szalonnát és füstölt sajtot. Kevés olajon átpirítjuk a töltött húsdarabokat és a maradék szalonnát, teszünk hozzá egy apró kockákra vágott hagymát, és kb. 15 percig tovább sütjük fedő alatt.
Ha kész a hús, megszórjuk egy kanál rizsliszttel, tárkonnyal és lestyánnal fűszerezzük, beleöntünk 1 doboz tejfölt, pár kanál vizet, és jól összeforraljuk.
Főtt gluténmentes csavart tésztával tálaljuk. Jó bőven locsoljuk meg szafttal.
Jó étvágyat kívánunk!