Ha szereted a csirkemájból készült ételeket, akkor ez a recept segít még ízletesebbé tenni főztödet. Még az sem lehet akadály, ha lisztérzékeny vagy.
Hozzávalók:
- 1 kis fej vöröshagyma
- 20 dkg csirkemáj
- 2 evőkanál olaj
- 1 mokkáskanál morzsolt majoránna
- 20 dkg kukoricaliszt
- 4 tojás
- 10 dkg natúr kukoricapehely
- bő olaj a sütéshez
Elkészítés:
A hagymát meghámozzuk, kockákra vágjuk. A csirkemájat megmossuk, kisebb darabokra vágjuk. Felforrósítjuk az olajat, és üvegesre pároljuk benne a hagymát. Hozzáadjuk a csirkemájat, és állandó keverés mellett megpároljuk. A tűzről levéve sózzuk, borsozzuk, majoránnával fűszerezzük. Villával szétnyomkodjuk, vagy robotgépben pürésítjük. A kukoricalisztet 5 dl forrásban lévő, sós vízbe szórjuk, és állandó keverés mellett addig főzzük, amíg elválik az edény falától. Hűlni hagyjuk, majd összekeverjük a májpürével és 2 tojással.
A maradék tojást felverjük, a kukoricapelyhet összetörjük. A májas masszából vizes kézzel kisebb rudakat formázunk, a tojásba és a kukoricapehelybe forgatjuk, majd bő, forró olajban kisütjük. Itatósra szedjük, a felesleges zsiradékot lecsöpögtetjük. Tartármártással vagy salátával fogyasztjuk, de főzelékhez feltétként is adhatjuk.
Nehézség: közepes
Jó étvágyat!