2013.11.16.
1 perces olvasási idő
Nehezen tudod elképzelni hogy milyen ízű lehet a savanyú máj? Készítsd el otthon egyszerűen ezt a ételkülönlegességet, győződj meg róla, hogy finom! Ajánljuk fogyasztását a vashiányosoknak és a teltebb alakra vágyóknak is.
Hozzávalók:
- 50 dkg sertésmáj
- 50 dkg sertéscomb
- 2 kg hagyma
- zsír
- 2 db babérlevél
- pirospaprika
- só
- cukor
- ecet
Elkészítés:
A húst felkockázzuk, és kb. 25 dkg zsíron fedő alatt pároljuk, só nélkül. A májat is felkockázzuk, félretesszük. A hagymát karikára vagdaljuk, és annyi vízben, hogy ellepje, feltesszük főni. A főzőlébe tegyük bele a babérlevelet, majd ha a hagyma megpuhult, sóval, cukorral és ecettel izesítsük. Ez idő alatt a hús is megpuhult, most tesszük rá a felkockázott májat, meghintjük pirospaprikával, és csak annyi ideig főzzük, hogy a máj megpuhuljon. Ha kész, ráöntjük a hagymás levet, összeforraljuk, és csak tálaláskor sózzuk, mert a máj egyébként megkeményedik. Köretnek kenyeret eszünk hozzá.
Nehézség: könnyű
Jó étvágyat!