A répa rengeteg vitamint tartalmaz, ezért érdemes gyakran beiktatni az étrendbe. Receptünk alapján elkészített répafőzelékkel garantált sikert aratsz! Ajánljuk, hogy allergiások, epebetegek, gyomorfekélyesek, keringési problémások, vashiányosok, crohnosok, vesebetegek, májproblémákkal küzdők is fogyasszák.
Hozzávalók:
- 1-2 kg répa
- 1-2 dl főzőtejszín
- 1 evőkanál vaj
- víz
- só
- cukor
Elkészítés:
A répát megtisztítjuk, karikákra vágjuk, edénybe tesszük és fölengedjük annyi vízzel, hogy ellepje. Beleteszünk 1-2 evőkanál vajat (ez ízlés dolga, ki is hagyható belőle), és sót. Ha forrásban lévő vízben kezdjük főzni, akkor szebb színe lesz - legalábbis az okosok ezt mondják. :) A répákat nagyon puhára főzzük, aztán levesszük a tűzről, és hozzáadjuk az ízlés szerinti mennyiségű tejszínt, amitől lágyabb lesz az étel íze. Az egészet összeturmixoljuk. Ha édesen szereted, akkor cukrozd meg.
Nehézség: könnyű
Jó étvágyat!